Erkek arkadaşı tarafından öldürülen Yağmur Önüt davasında 6 yıl sonra 16 yıl hapis cezası verildi
2016 yılında öldürülen Yağmur Önüt davasında 16 yıl hapis cezası kararı çıktı. Anne Sevgi Gülseren ‘6 yıldır benim kızımın kemiği bile kalmadı. Geç gelen adalet adalet midir?’ diye sordu.

Küçükçekmece’de erkek arkadaşı tarafından pompalı av tüfeğiyle katledilen Yağmur Önüt’ün davasında mahkeme “Olası kastla öldürme” suçundan 16 yıl 8 ay hapis cezası verdi. Yağmur Önüt’ün annesi Sevgi Gülseren kararın geç verilmesine “6 yıldır benim kızımın kemiği bile kalmadı. Daha yeni ceza verdiler. Geç gelen adalet, adalet midir?” diyerek tepki gösterdi.

Küçükçekmece’de 19 Nisan 2016 tarihinde Yağmur Önüt’ü av tüfeğiyle vurarak hayatını kaybetmesine neden olan Egemen Vardar hakkında “kasten öldürme” suçundan müebbet hapis cezası istemiyle dava açılmıştı. Bakırköy 9. Ağır Ceza Mahkemesi’nde yapılan yargılama sonucunda Egemen Vardar’a ‘bilinçli taksirle ölüme neden olma’ suçundan 5 yıl 10 ay hapis cezası verilmişti. Tarafların itirazı üzerine dosya Yargıtay’a gönderilmişti. Yargıtay 12. Ceza Dairesi sanığın mahkumiyetine karar verilmesinin kanuna aykırı olduğunu bu nedenle sanığın “olası kastla öldürme” suçundan ceza alması gerektiğini belirterek kararı bozmuştu.

Bakırköy 9. Ağır Ceza Mahkemesinde görülen duruşmaya, tutuksuz yargılanan sanık Egemen Vardar ve Yağmur Önüt’ün annesi katıldı. Duruşmada taraf avukatları da hazır bulundu.

Esas hakkındaki mütalaasını açıklayan duruşma savcısı, Egemen Vardar’ın “olası kast ile öldürme” suçundan 20 yıldan 25 yıla kadar hapis cezasıyla cezalandırılması tabinde bulundu. Kararını açıklayan mahkeme heyeti Egemen Vardar’a 16 yıl 8 ay hapis cezası vererek, tutukladı.

‘6 YILDIR BENİM KIZIMIN KEMİĞİ BİLE KALMADI DAHA YENİ CEZA VERDİLER’

Duruşma sonrası Bakırköy Adliyesi önünde açıklama yapan Sevgi Gülseren “Benim kızımın yaşadığı yıl kadar bile ceza vermediler. 6 yıl uğraştık 16 yıl ceza aldı. Benim kızımın bedenine 6 yıldır bedel biçememişlerdi. Bunun bedeli 16 yılmış. Biz bunu bu insanlar olmasa yapamazdık. Çok şükür ki bugün kızımın katili tutuklandı. Kızım için bu dünyada yapacak bir şeyim kalmadı. Artık yasımı tutmak istiyorum. Medya olmasaydı, bu kadınlar olmasaydı, benim sesimi kimse duymayacaktı. Bunu birlikte başardık hepinizden Allah razı olsun. 6 yıldır benim kızımın kemiği bile kalmadı. Daha yeni ceza verdiler. Geç gelen adalet, adalet midir? Benim kızım geri gelmeyecek. İçeride yalanlar söylediler. Benim kızımı içeride yüzlerce farklı şekilde öldürdüler. Ben bunları dinledim. Kafamda bin türlü öldürülmüş hali var. Bana bunu yaşattılar” diye konuştu.

Yağmur Önüt’ün avukatı Esin Yeşilırmak da “Yargıtay’dan dönen dosyanın karar duruşmasıydı bugün ve sanığa 16 yıl 8 ay hapis cezası verildi. Tek tesellimiz bir kadın katilinin aramızda dolaşmıyor olması. 6 yılın sonunda nihayet tutuklama kararı çıktı. Yeterli bir karar değil. Biz yine itirazlarımızı yapacağız. Biz biliyoruz ki Yağmur kasten öldürüldü. Adaleti 6 yıl önce sağlayabilecek mahkeme boşu boşuna bu süreci uzattı” ifadelerini kullandı.

Haber-Fotoğraf: DHA

İlgili haberler
Yağmur Önüt’ün katili yeniden yargılanıyor: Karar...

20 yaşındaki Yağmur Önüt’ü pompalı tüfekle öldüren Egemen Vardar yeniden yargılanıyor. 5 yıl 10 ay h...

Yağmur Önüt davasına erteleme gerekçesi: Bakanlık...

Egemen Vardar tarafından öldürülen Yağmur Önüt’ün davası ertelendi. Gerekçe ise Yargıtay kararının,...

Geç gelen adalet, adalet midir!

Ekim 2016’da ihraç edilen SES Malatya Şube Eş Başkanı Bülent Uçar, üç buçuk ay sonra kalp krizinden...