Ergazi’de kadınlar, kadın sağlığını konuştu
Ankara'da bulunan Batıkent Ergazi Mahallesi’nde 8 Mart öncesi bir araya gelen kadınlar kadın sağlığının önemi üzerine konuştu.

8 Mart öncesi kadınlar, kadına dair her şeyi gündem edinerek tartışıyor, yan yana gelişlerini çoğaltıyor. Batıkent Ergazi Mahallesi’nde bir araya gelen kadınlar, kadın sağlığı üzerine konuştu. Kadınlar, ulaşılabilir ve ücretsiz sağlık hakkının önemine dikkat çekerek, sağlık hizmetinin ticarileşmesinin tehlikeli sonuçları olacağına vurgu yaptı. Kadın hastalıklarının erken teşhisinin önemini belirten kadınlar, bu konuda farkındalığın önemli olduğunu vurguladılar. Ergazili kadınların yoğun ilgi gösterdiği toplantıda Ankara’da yakın zamanda hizmete girmesi planlanan şehir hastaneleri ve bunların açılmasıyla kapanacağı duyurulan çok önemli devlet hastanelerini de gündem oldu. Kadınlar, hastanelerin kapanmaması için neler yapılabileceği üzerine de tartışma yürüttü.

Kadınlar, Batıkent’te ve Ankara’da gerçekleşecek 8 Mart etkinliklerine katılmanın ve daha çok kadınla yan yana gelmenin önemine dikkat çekerek, bir sonraki toplantıda 8 Martı ve çocuk istismarını konuşma kararı alarak toplantıyı sonlandırdı.


İlgili haberler
Ekmek ve Gül’den, Gebzeli kadınlara ‘kadın sağlığı...

Kocaeli Ekmek ve Gül Kadın Dayanışma Derneği, Gebzeli kadınlarla bir araya gelerek ‘kadın sağlığı’ ü...

Ankara 8 Mart Programı

Ankara’da 8 Mart etkinliklerinde gün gün neler var, programımızda bulabilirsiniz.

Tuzluçayır’da kadınlar ‘Susmayacağız’ dedi

8 Mart’ı Tuzluçayır’da kutlayan kadınlar Tekmezar Parkı’nda açıklama yaptı. Eşitsizliğe, baskıya, şi...