EMEP Milletvekili Sevda Karaca kürsüyü Özak işçilerine verdi
EMEP Milletvekili Sevda Karaca, 45 gündür direnişte olan Özak Tekstil işçileri ve Birleşik Tekstil Dokuma ve Deri İşçileri Sendikası Genel Başkanı ile birlikte TBMM’de basın açıklaması yaptı.

Emek Partisi Gaziantep Milletvekili Sevda Karaca, Türkiye Büyük Millet Meclisinde gerçekleştirdiği basın toplantısında kürsüyü Özak Tekstil işçilerine bıraktı. İşçiler Meclisten Çalışma Bakanı ve İçişlerine Bakanına seslendiler.

EMEP Gaziantep Milletvekili Sevda Karaca, 45 gündür direnişte olan Özak Tekstil işçileri ve Birleşik Tekstil Dokuma ve Deri İşçileri Sendikası Genel Başkanı Mehmet Türkmen’le birlikte TBMM’de bir basın toplantısı gerçekleştirdi. Toplantıda konuşan Karaca sözlerine 10 Ocak Çalışan Gazeteciler Gününü kutlayarak başladı. Karaca, “Özellikle bu zorlu koşullarda basın özgürlüğünün bu kadar kısıtlandığı halkın haber alma özgürlüğünün bu kadar kısıtlandığı koşullarda gazetecilik yapma konusundaki çabayı ısrarı yeniden kutluyorum. Elbette bugünü bir yandan da cezaevlerinin gazetecilerle dolu olduğu bir gün olarak geçiriyoruz. Dışarıda da içeridekinden daha kolay koşullar olmadığını da biliyoruz. Basın özgürlüğünün halkın haber alma hakkı olduğunu; su gibi, ekmek gibi olduğunu yeniden hatırlatarak bütün halka da halkın her kesimine de gazetecilerin mesleklerinin yerine getirme konusundaki çabalarına sahip çıkma konusunda da çağrımızı yeniden yapıyoruz.” sözleriyle çağrıda bulundu.

Haber alma, haber olma ve aynı zamanda haber yapma hakkının emeğiyle geçinenler için önemine değinen Karaca “Özellikle son dönemde yükselen işçi hareketiyle birlikte bir kere daha gördük. Emeğin haklarını alamadığı memleket koşullarında işçilerin ne için mücadele ettiklerini, hangi koşullarda çalışmak zorunda bırakıldıklarını, hak gasplarını kamuoyuyla paylaşabilmeleri için de özellikle işini onuruyla yapan gazetecilerin varlığının ne kadar hayati olduğunu da bu geçtiğimiz dönemde de bir kere daha anladık.” şeklinde konuştu.

‘HAKLARIMIZ DIŞINDA BİR ŞEY İSTEMİYORUZ’

Kürsüye birlikte çıktıları Özak Tekstil işçilerinin 45 günlük mücadelesini hatırlatan Karaca, “45 günlük süre boyunca Çalışma bakanlığıyla, içişleri bakanlığıyla valilikle görüşmek için defalarca çağrıda bulundular. Bu çağrılara bir yanıt gelmedi. Şimdi işçiler Urfa’dan duyuramadıkları seslerini bugün bu çatı altında, onların en yakınına gelerek duyurmak istiyorlar. Bugün EMEP’in basın toplantısı kürsüsü, Özak Tekstil direnişinin kürsüsü olacak.” diyerek sözü işçilere bıraktı.

Direnişin başından itibaren alanda bulunan işçi Funda Bakış, seslerini birçok yere duyurmaya çalıştıklarını dile getirerek “Bugün bizim verdiğimiz mücadele yalnızca Özak tekstil çalışanlarının mücadelesi değil tüm işçilerin mücadelesidir. Sesimizi duymak isteyen duydu, duymak istemeyen duymadı. Buradan iktidara ve İçişleri Bakanlığına sesleniyorum: Yeter artık sesimizi duyun. Elimizden geldiğince size ulaşmaya çalıştık, ama sesimizi duyuramadık. Şimdi size en yakın yerden, TBMM’den sesleniyoruz. Bizi duyun, kulaklarınızı açın ve bu işçilerin neler çektiğini dinleyin. İçeride sendikal haklarımızdan yararlanamıyoruz, dışarıda kolluk şiddetine maruz kalıyoruz. Haklarımızı talep ediyoruz. Haklarımız dışında bir şey istemiyoruz.” diye seslendi.

Fotoğraf: Basın açıklamasından ekran görüntüsü

İlgili haberler
Özak direnişine tutunan 3 kız kardeş: Evin ekmeğin...

Özak Tekstil’de direnişinin öncülerinden bir kadın. İki kız kardeşiyle yaşıyor. Evin geçimi onun sır...

Sarı sendika, patron, devlet girdabına karşı gücüm...

Sendikalı kadınların başat taleplerinin göz ardı edilmemesi de burada kadınların birliğinden geçiyor...

Pantolon dikmeye değil direniş ağını örmeye

Ufak bir tanışma faslından sonra benim soru sormama kalmadan başladık direnişin simgesi olan Özak Te...