Elazığ Cezaevinde avluya çıkma sürelerine itiraz eden kadın tutuklular darbedildi
Elazığ Kadın Kapalı Cezaevinde tutuklu bulunan Kader Peker, avluya çıkma süresinin kısıtlanmasına itiraz ettiği için bir arkadaşıyla birlikte darbedildi.

Elazığ Kadın Kapalı Cezaevinde tutuklu bulunan Kader Peker, avluya çıkma süresinin kısıtlanmasına itiraz ettikleri için bir arkadaşıyla birlikte erkek gardiyanlar tarafından darbedildiklerini anlattı. Kızıyla yaptığı haftalık telefon görüşmesini paylaşan anne Maşallah Peker, saat 12.00’de başlayıp 18.00’de biten avluya çıkma izninin kısıtlandığını ve kızının buna itiraz ettiği için darbedildiğini söyledi. 

HASTANEYE GÖTÜRÜLMEDİLER
Kızı için endişe ettiğini dile getiren anne Peker, “Kızım hapishane gardiyanı tarafında darbedildi. Kızımla beraber aynı koğuşta kalan arkadaşının kafasını da duvara vurmuşlar. Erkek gardiyan tarafından darbedilen kızım ve arkadaşı hastaneye götürülmemiş. Dolayısıyla darp raporu da yok. Bu yetmezmiş gibi kızımı ve arkadaşını darbeden gardiyana hapishane yönetimi tarafında sahip çıkılmış” dedi. 

KAMERALAR RAĞMEN İŞLEM YAPILMADI
Kızının, maruz kaldığı coplu darp sonucu vücudunda morluklar oluştuğunu belirttiğini aktaran anne Peker, “Bir saat erken avludan zorla çıkarılmışlar. Buna karşı çıktıkları için coplarla kollarına vurulmuş ve kolları morarmış. Kamera olmasına rağmen müdüre şikayete giden kızım, dikkate alınmamış ve kendisi suçlanmış” diye konuştu. 

Kaynak: MA

İlgili haberler
Cezaevindeki gazeteciler bir an önce tahliye edilm...

Gazeteci tutuklanmalarına tepki gösteren gazetecilerin oluşturduğu Haberin Var Mı? inisiyatifi cezae...

AYM kararına rağmen anne ve bebeği hâlâ cezaevinde

Anayasa Mahkemesi yaşını doldurmamış bebeği ile birlikte cezaevinde kalan Arzu Ceylan için ‘Yasal ey...

Name Öztürk cezaevinde yaşadıklarını anlattı: Kadı...

Sistematik olarak şiddet gördüğü eşini öldürmek zorunda kalan Name Öztürk, kadın dayanışmasının kend...