Ekmek ve Gül'ün çağrısıyla kadınlar Samsun'da buluştu, deprem ve seçim sürecini konuştu
Samsun’da düzenledikleri kahvaltıda buluşan kadınlar, deprem bölgesindeki çalışmalarını değerlendirdi, seçim sürecine gidilirken mücadeleyi konuştu.

Samsun'da Ekmek ve Gül grubunun çağrısıyla kadınlar kahvaltıda bir araya geldi. TES-İŞ Sendikası lokalinde düzenlenen etkinlikte deprem bölgesinde yaşanan güncel sorunlar ve talepler, Ekmek ve Gül’ün ve farklı sivil toplum kuruluşlarının çadırlarının kaldırılması, çalışmalarının engellenmesi ve depremzedelerin taleplerini içeren bir sinevizyon gösterimi yapıldı.

Etkinlikte yapılan konuşmalarda 8 Mart'ın tarihçesini değinildi, kadın mücadelesinin bugün daha da yakıcı bir ihtiyaç halinde olduğu ifade edildi.

Birlikte kahvaltı yapan kadınlar sohbetlerinde yaşadıkları sıkıntıları, depremzedelere yönelik çabalarını anlattılar. Depremin yaralarının daha uzun süre sarılmaya muhtaç olduğunu dile getiren kadınlar, dolayısıyla depremzedelerle dayanışma duygularının güncel tutulması ve devam ettirilmesi için kadınlar olarak çaba sarf etmeye devam edeceklerini konuştular.

Birçok kentte olduğu gibi Samsun'a da yaklaşık 25 bin civarında depremzedenin geldiğini, maddi ihtiyaçlarının kısmen karşılandığını ancak gelen insanların yabancılık ve yalnızlık çektiklerini şu anda en acil taleplerden birinin de o insanlarla sosyal ilişkiler geliştirmek çevre edinmelerini sağlamak ve psikolojilerini düzeltmek olduğu belirtildi. Kadınlar, sohbetlerinde bu dayanışma grubunun geliştirilmesi ve genişletilmesi gerektiğini ifade etti.

Bir taraftan da seçimlerin yaklaştığı hatırlatılan konuşmalarda, tek adam rejiminin kendisine yeni destekler sağlamak için kadın haklarına saldırmaya devam ettiği, bu zihniyetin mutlaka durdurulması gerektiği, ülkemizde ise kadın mücadelesinin kazandığı hakları korumak için mücadele etmenin bugün daha yakıcı hale geldiği ifade edildi, İran'da molla rejimine karşı kadınların mücadelesi örnek gösterildi.

Kadınlar önümüzdeki süreçte yeni etkinliklerde buluşmak üzere etkinliği sonlandırdı.

Fotoğraf: Ekmek ve Gül

İlgili haberler
Engelli çocuğuyla çadırda kalan Seher: Yardım yok,...

İskenderun’da tüm engellemelere rağmen sürdürdüğümüz #KızKardeşlikKöprüsü çalışmalarımızda Seher’in...

Esenyalı’da kadınlar depremi konuştu: Mahalle maha...

Esenyalı Kadın Dayanışma Derneği depremin kadınlar ve çocuklar üzerindeki etkilerinin konuşulduğu bi...

Samandağ’da kadınlar bahur ve reyhanlarla yürüdü|...

Maraş merkezli depremlerden en çok etkilenen 11 kentten biri olan Hatay’ın Samandağ ilçesinde kadınl...