Eğitim Sen: Kadınlar en çok psikolojik şiddete maruz kalıyor
Eğitim Sen’in ‘Eğitim ve Bilim Alanında Kadına Yönelik Şiddet’ konulu araştırma raporuna göre, kadınların yüzde 63’ü çalışma koşullarından dolayı psikolojik şiddete maruz kalıyor.

Kadına Yönelik Şiddete Karşı Uluslararası Mücadele Günü olan 25 Kasım dolayısıyla Eğitim Sen Genel Merkezi tarafından, “Eğitim ve Bilim Alanında Kadına Yönelik Şiddet” konulu bir araştırma yapıldı. Türkiye’nin 66 kentinden eğitim emekçileriyle yapılan görüşme sonucunda hazırlanan raporda, kadınların iş yerinde maruz kaldıkları psikolojik şiddet, mobbing, ekonomik, dijital, fiziksel ve cinsel şiddet gibi şiddet türlerinin verilerine yer veriliyor.

BİN 302 KİŞİ KATILDI

Rapor İstanbul, İzmir, Ankara, Kocaeli, Muğla, Diyarbakır olmak üzere toplam 66 ilden bin 302 kişinin katılımıyla gerçekleşti. Rapor eğitim durumu, yaş ve medeni hal dikkate alınarak hazırlandı.

Hazırlanan rapora göre, kadınların yüzde 63’ü psikolojik şiddete, yüzde 61’i mobbinge, yüzde 27’si ekonomik şiddete, yüzde 36’sı dijital şiddete, yüzde 49’u fiziksel şiddete ve yüzde 28’i ise cinsel şiddete maruz kaldı.

Raporda, kadınların ekonomik şiddeti en yüksek oranda eşlerinden gördüğü kaydedilirken, ev içi şiddetin de kadınlar için büyük bir tehdit oluşturduğu ifade edildi.

Eğitim ve Bilim Alanında Kadına Yönelik Şiddet Araştırması Sonuç Raporuna ulaşmak için TIKLAYIN. 

Kaynak: Jinnews


İlgili haberler
Bakan Soylu’nun ‘ayıbı’, kadınların 25 Kasım’ı

‘Konuşmak için yormayın kendinizi, 18 yıllık iktidarınızın sonuçları sizin yerinize konuşuyor. 25 Ka...

Gıda İş 25 Kasım açıklaması yaptı: Şiddet her yerd...

DİSK/Gıda-İş Sendikası Genel Sekreteri Olcay Ozak, 25 Kasım kapsamında yaptığı açıklama kadınlara se...

EMEP: Şiddet her yerde; çare birliğimizde, mücadel...

EMEP, 25 Kasım vesilesiyle yaptığı açıklamada kadınlara seslenerek ‘Her neredeysek orada, örgütlenel...