Edremit Eğitim Sen: Çocuklarımızın eğitim hakkını korumak hepimizin görevi
Edremit Eğitim Sen'in çağrısıyla Cumhuriyet Meydanında 'Sermayeye değil, eğitime bütçe' denilerek basın açıklaması yapıldı.

Edremit Eğitim Sen'in çağrısıyla Cumhuriyet Meydanında "Temiz okul, güvenlikli eğitim" talebiyle basın açıklaması gerçekleştirildi. "Sermayeye değil, eğitime bütçe", "Diyanete değil, eğitime bütçe", "Temizlikten tasarruf yapılamaz", "Temizliğe kadrolu personel istiyoruz" gibi sloganlarla gerçekleşen açıklamaya Eğitim-İş ve Edremit Demokrasi Platformu bileşenleri de katıldı. Edremit Ekmek ve Gül kadınları "Okullarda bir öğün ücretsiz, sağlıklı yemek her çocuğun hakkı" taleplerinin yer aldığı dövizlerle açıklamaya katıldılar. 

Eğitim-sen temsilcisinin okudu basın açıklamasında "Bugün bir kez daha çocuklarımızın geleceğine yapılan ihanetin tanığıyız. İşgücü Uyum Programı (İUP), okullarımızın en temel ihtiyacı olan temizlik ve hijyen konusunda dahi tasarruf tedbirleriyle kısıtlanıyor. Haftada yalnızca üç gün çalıştırılacak yardımcı hizmet personelleri, asgari ücretin bile çok altında bir ücretle görevlendiriliyor. Üstelik, çalıştıkları günler sigortaları yapılırken, bu süre emekliliğe bile sayılmıyor. Bu koşullarda kim bu işi yapmak ister? Üç gün yeter mi? Çocuklarımızın sağlığı bu kadar ucuz mu?" denildi. 

HİJYENDEN TASARRUF EDİLEMEZ

Çocuğun sağlıklı bir ortamda eğitim almasının en temel insan haklarından biri olduğunu vurgulayan açıklamda, "Fakat bu sorumluluğu yerine getirmek yerine, hükümet geçici ve güvencesiz çözümlerle bizi oyalıyor. Okullarımızda hijyen eksikliği nedeniyle yaşanacak salgın hastalıklar kapıda. Bu, sadece bugünün değil, çocuklarımızın geleceğinin sağlığıyla oynamak demektir. Geçici iş gücüyle değil, kadrolu ve güvenceli istihdamla bu sorun çözülebilir!" denildi. 

BU SORUN HEPİMİZİN 

"Çocuklarımızın sağlığını ve eğitim hakkını korumak hepimizin görevi" denilen açıklamada, "Okullarda hijyenin sağlanması, sağlıklı içme suyu ve her çocuğa bir öğün yemek sağlanması öğrencinin en temel hakkıdır. Her gün çocukların karşı karşıya olduğu bu sorunları çözmek için sesimizi yükseltmeliyiz. Eğer bugün harekete geçmezsek, çocukların geleceğini kaybedeceğiz" denildi. 

Sarayın harcamaları ve sermayeye verilen vergi aflarını hatırlatan açıklamada, "Eğitim bütçesinden tasarruf yapılması hangi akla sığar? Devletin asli görevi, eğitime ve çocuklarımızın geleceğine yatırım yapmaktır. Ancak, milyonlarca lira sarayın lüks harcamalarına, büyük şirketlere teşvikler olarak aktarılırken okullarımıza yeterli ödenek ayrılmıyor. Bugün sınıflarda hijyenik olmayan koşullarda eğitim gören çocuklarımız, geleceğin yetişkinleri olacak. Bu adaletsiz düzeni kabul edebilir miyiz?" denildi. Mücadeleye çağrı yapıldı. 

Fotoğraf: Ekmek ve Gül