Diyarbakır'da karantina sürecinde en az 50 çocuk istismara uğradı
Diyarbakır Barosu Çocuk Hakları Merkezi’nin paylaştığı verilere göre kentte karantina sürecinde en az 50 çocuğa karşı cinsel suç işlendi.

Diyarbakır Barosu Çocuk Hakları Merkezinin paylaştığı verilere göre kentte karantina sürecinde en az 50 çocuğa karşı cinsel suç işlendi. Diyarbakır Barosu Çocuk Hakları Merkezi, kentte çocuklara karşı işlenen cinsel suçlarda mağdur çocuk için yapılan avukat görevlendirmesine dair son 5 yıllık verileri paylaştı.  

Paylaşılan bu verilere göre, Türkiye’de ilk koronavirüs vakasının görüldüğü 10 Mart ila 29 Nisan 2020 tarihleri arasında kentte en az 50 çocuk cinsel istismara uğradı.

Çocuğa karşı cinsel istismar vakalarına dair 10 Mart ile 29 Nisan tarihlerine bakıldığında 2016’da 34, 2017’de 71, 2018’de 130, 2019’da 142, 2020’de ise en az 50 mağdur çocuğa avukat ataması yapıldı. Rapora göre, kentte 2020’nin ilk 4 ayında ise 179 çocuk cinsel istismara uğradı.

Her ne kadar vaka oranı düşmüş gibi görünse de kadın örgütleri salgın sürecinde kadın ve çocukların şikayet mekanizmasına ulaşımın güçlüğü nedeniyle şikayetçi olamadığını, birçoğunun failleriyle aynı evde yaşamaya mecbur kaldığını açıklamıştı.

Kaynak: Diyarbakır/MA

İlgili haberler
İnfaz yasasının ardından: ‘Düşündükçe içimde bir b...

‘Suçluların serbest bırakılacağını duyduğum günden beri dişimizle tırnağımızla kurduğumuz bu düzene...

İnfaz düzenlemesinin mağduru olacak kadınlardan bi...

Balıkesir’den üniversiteli genç bir okuyucumuzun mektubu, infaz yasasıyla mağdur olacak kadınların h...

Dün mecliste ne oldu? Çocuk istismarı, kadına yöne...

Dün gece meclisten geçen yasada neler yer aldı? Çocukları istismara; kadınları tacize, şiddete, teca...