Diyarbakır'da 8 yaşındaki Narin'i arama çalışmaları devam ediyor
Diyarbakır'da 8 yaşındaki Narin Güran'ı arama çalışmaları devam ediyor. Evine üç kilometre mesafede terliğinin bir teki bulunan Narin Güran'ın kaçırıldığı şüphesi üzerinde duruluyor.

Diyarbakır'ın Bağlar ilçesine bağlı Tavşantepe Mahallesinde 21 Ağustos’ta saat 13.00’de, 8 yaşındaki Narin Güran, Kur’an kursuna gitmek için evden çıktı. Saat 15.00’de Kuran kursundan çıkan Güran’dan bir daha haber alınamadı. Ailesinin kayıp ihbarı vermesi üzerine Güran'ı arama çalışmaları başladı. Üç gündür kendisinden haber alınamayan Güran’ı arama çalışmaları devam ederken, sosyal medya kullanıcı birçok kişi de çocuğun bulunması için fotoğrafları ile paylaşım yaptı. 

Diyarbakır Barosu Çocuk Hakları Merkezi yaptığı açıklamada Güran'ın kaçırılma şüphesi üzerinde durulduğunu ve sürecin takipçisi olacaklarını söyledi.

Köylülerle birlikte yapılan aramadan sonuç alınmayınca akşam saatlerinde 112 Acil Çağrı Merkezi’nden yardım istendi. Bunun üzerine bölgeye jandarma, AFAD, sağlık ekipleri ve koku alma köpekleri sevk edildi. Mahallenin yakınından geçen sulama kanalı ve çevrede ekiplerin Narin’i arama çalışması sürüyor.

TERLİK BULUNDU

DHA'nın haberine göre Narin Güran için arama çalışması sürerken, yol kenarında bir çocuk terliği bulundu. Güran ailesinin evine yaklaşık 3 kilometre uzaklıkta bulunan terlik, Narin’in anne ve babasına gösterildi. Aile, terliğin kızlarına ait olduğu söyledi. Terlik incelenmek üzere jandarma tarafından laboratuvara götürüldü.

Ancak, aile daha sonra terlik numarasının çocuklarınınkinden farklı olduğunu ifade etti.

BABA: ŞU AN TÜM ŞÜPHE KAÇIRILMA ÜZERİNDE

Öte yandan çalışmalar kapsamında Narin’in kaybolduğu saatlerde yoldan geçen yaklaşık 150 araç tespit edildi. Araçların sorgulamaları yapılırken, kızının bulunmasını isteyen Arif Güran, şunları söyledi:

"Kızım dün saat 15.30 sıralarında camiden çıkıyor. Okulun orada tespit ettik. Ondan sonra halen haber alamıyoruz. Önce tüm akrabalarımızla aradık. Jandarma da hemen dahil oldu. AFAD da gelip aradı. Maalesef bir türlü iz bulamıyoruz. Bizim kimseyle husumetimiz yok. Biz sürekli mazlumun yanında olan insanlarız. Bir insanın başına bir şey gelirse biz sürekli onların yanındayız. Benim kızımdan ne istediler. Kanalda yapılan aramada herhangi bir şey bulamadık. Şu an tüm şüphe kaçırılma üzerinde. Kızım kaybolmadan önce bir hafif ticari araç geçiyor. Jandarma buradan o saatlerde geçen yaklaşık 150 aracın sorgulamasını yapıyor. Devlet kızımı bulacak. Ben umutluyum.” 

Fotoğraf: DHA