Dilgeş ve annesi tahliye edildi
Rosa Kadın Derneği’ne dönük soruşturma kapsamında tutuklanan 3 yaşındaki Dilgeş’in annesi Gönül Aslan, itiraz üzerine tahliye edildi.

Diyarbakır Cumhuriyet Başsavcılığı’nca başlatılan soruşturma kapsamında 22 Mayıs’ta Rosa Kadın Derneği ve birçok eve yapılan baskınla gözaltına alınan, 24 Mayıs’ta sevk edildikleri adliyede böbrek hastası 3 yaşındaki çocuğu Dilgeş ile birlikte cezaevine gönderilen Bağlar Belediyesi meclis üyesi Gönül Aslan, tahliye edildi. Av. Berdan’ın Acun’un geçen hafta yaptığı itiraz sonucu bugün verilen tahliye kararı ile Aslan ve çocuğu Dilgeş’in Diyarbakır Kadın Kapalı Cezaevinde çıktığı öğrenildi. Aslan, böbrek hastası 3 yaşındaki oğlu Dilgeş ile beraber cezaevine konulması büyük tepkilere neden olmuştu. 

NE OLMUŞTU
Diyarbakır Cumhuriyet Başsavcılığı’nca başlatılan soruşturma kapsamında 22 Mayıs’ta Rosa Kadın Derneği ve birçok eve yapılan baskınla aralarında Barış Annesi Havva Kıran, Rosa Kadın Derneği yöneticileri ve siyasetçilerin de olduğu 18 kişi gözaltına alındı. Tanık beyanlarına dayanarak gözaltına alınan 18 kişi hakkında çeşitli tarihlerde yapılan basın açıklamaları, kayyım protestoları gibi eylem ve etkinliklere katılmaları gerekçesiyle gözaltına alınan 18 kişiden 12’si tutuklanmıştı.

Kaynak: MA


İlgili haberler
ROSA KADIN DERNEĞİ: Arkadaşlarımızı değil, kadın k...

‘Amacımız, ‘ayrımcılığa karşı olmak, her türlü şiddetle mücadele etmek, eşitliği savunmak, barışı sa...

Rosa Kadın Derneği, TJA aktivistleri ve çok sayıda...

Diyarbakır’da Rosa Kadın Derneğine sabah saatlerinde polis baskını düzenlenirken dernek yönetici ve...

Tek adam bölgeyi hedef tahtasına çevirdi

Rosa Kadın Derneği’nin hedefe konması tesadüf değil. Bundan sonra bizim yapacağımız da birlikteliğim...