Devlet ölümden dönen Nurtaç Canan'ı korumuyor
Boşanmak istediği için Ragıp Canan tarafından neredeyse öldürülen Nurtaç Candan, kayıplara karışan Ragıp Candan'dan ölüm tehditleri alıyor. Nurtaç Candan, 'Ben bu defa av olmak istemiyorum' diyor.

Boşanmak istediği için Nurtaç Canan'ı öldürmeye çalışan ve sonrasında yaralama suçundan 9 yıl hapis yatıp çıkan Ragıp Canan, tehditlerine devam ediyor. Hürriyet'ten Burcu Purtul Uçar'ın aktardığına göre Nurtaç Canan "Bu adamı kim durduracak? Bu defa av olmak istemiyorum" dedi.

3'ÜNCÜ KEZ ELEKTRONİK KELEPÇEYİ KIRDI

2020'de boşanmak istediği için Nurtaç Canan'a 5 kere ateş eden Ragıp Candan hakkında, "eşe karşı kasten öldürmeye teşebbüs", "kişiyi hürriyetinden yoksun kılma", "silahla tehdit" suçlarından 39 yıla kadar hapis cezası isteniyordu. Ancak Bakırköy 9'uncu Ağır Ceza Mahkemesi 2021'de Ragıp Canan'a "eşi kasten yaralama" suçundan 9 yıl hapis cezası vermişti. 

Ragıp Candan ceza infazını 2023 yılında tamamlayarak tahliye olduktan sonra Nurtaç Candan'ı rahatsız etmeye devam etmişti ve elektronik kelepçesini 2 kere kırmıştı. 24 Haziran akşamı Ragıp Candan telefonda Nurtaç Candan'ı ölümle tehdit etti. Ertesi sabah polisler Nurtaç Candan'ı arayarak Ragıp Candan'a ulaşamadıklarını, adresinde de bulunmadığını ifade ederek isterse sığınmaevine gidebileceğini ifade etti.

Nurtaç Candan ise Hürriyet'e verdiği demeçte polisin ya KADES'e basmasını ya da sığınmaevine gelmesini söylediğini ifade ederek "Polis de öyle deyince, bana ölüm kalıyor o zaman. Bu adamı kim durduracak? Cezaevi de çözüm olmadı. Madem devlet beni bu adamdan boşayamıyor, madem devlet bu adamın takibini yapamıyor, beni koruyamıyor o zaman kendimi korumam için bana silah versin. Ben bu defa av olmak istemiyorum. Çünkü bu adam er ya da geç karşıma çıkacak" ifadelerini kullandı.

Fotoğraf: Ekmek ve Gül

İlgili haberler
Aile Bakanı’ndan müjde (1): Elektronik kelepçe gel...

Daha önce pek çok kez gündeme gelen elektronik kelepçe, toplumsal bir sorun olan ve eşitsizlikten be...

Geçtiğimiz hafta en az 4 kadın koruma kararına rağ...

Geçtiğimiz hafta en az 4 kadın şikayetçi oldukları ve hakkında koruma kararı aldırdıkları erkekler t...

Kadını koruma kararının ihmali davasının gerekçesi...

Koruma kararına rağmen öldürülen Serpil Erfındık cinayetindeki ihmal nedeniyle kamu görevlilerine ve...