Dersim’de Ö. B. adlı işletmeci bir kadını cinsel saldırıya maruz bıraktı
Dersim’de bir kadın 15 Temmuz parkında Ö.B. adlı bir işletmeci tarafından cinsel saldırıya maruz bırakıldı. Dersim Kadın Platformu olaya ilişkin açıklama yaptı.

Dersim Kadın Platformu, Dersim’de yaşanan cinsel saldırıya ilişkin yazılı açıklama yaptı. İstanbul Sözleşmesi’nden çekilmenin henüz gündemde olduğu bugünlerde her gün ülkeden ve Dersim’den sayısız şiddet, taciz, istismar bildirimleri alındığının aktarıldığı açıklamada 23 Temmuz 2020 Perşembe akşamı genç bir kadının Siğenk’te (Atatürk Mahallesi) 15 Temmuz Parkında Ö. B. adlı işletmeci tarafından cinsel saldırıya maruz bırakıldığı ve tehdit edildiği söylendi.  

İSTANBUL SÖZLEŞMESİNDEN ÇEKİLMEK İSTEYENLERE SESLENDİLER

Dersim’de son süreçlerde özellikle genç kadınlara ve üniversite öğrencilerine yönelik cinsel saldırıların artmış durumda olduğunun belirtildiği açıklamada “Henüz tam olarak uygulamaya bile konulmayan İstanbul Sözleşmesi’nden çekilmekten bahsedenler bilsin ki bu ülkede kadınların hayatı erkek egemen sistemden güç alan erkeklerin sistematik saldırılarıyla her geçen gün daha çok tehlikede” denildi.

‘SENİ BU ŞEHİRDE YAŞATMAM’ TEHDİDİ

Her gün katledilen, tacize, tecavüze, şiddete maruz bırakılan binlerce milyonlarca kadının bıraktığı öfkeden kadınların, sokağa çıkmaktan, haykırmaktan, teşhir etmekten ve mücadele etmekten başka bir yolunun olmadığının aktarıldığı açıklamada cinsel saldırıya uğrayan kadının bir işletmeci olduğu ve kadının cinsel saldırıyı yapan kişinin bir yakını tarafından tehdit edildiği belirtildi. Cinsel saldırıya uğrayan kadının ‘seni burada yaşatmayız’ denilerek tehdit edildiğinin belirtildiği açıklamada “Bu şehirde ve kadınların güçlü olduğu tüm şehirlerde yaşayamayacak olanlar tacizci, tecavüzcü, istismarcı olan sizlersiniz, özgür ve eşit bir ülkede ve dünyada yaşayacak olanlar ise bizleriz.”

‘KADINLAR YALNIZ DEĞİLDİR’

Kadınların yalnız olmadığının aktarıldığı açıklamada “Her türlü şiddete ve cinsel saldırıya maruz bırakılan kız kardeşlerimiz, kadınlar bu şehirde yalnız değiller. Dersim Kadın Platformu bütün mücadele araçlarıyla kadınların birlikteliğinin gücü olarak her zaman kadınların yanında olacak. Örgütlü mücadelemizle Dersim’de tacizcilere, tecavüzcülere, istismarcılara, şiddet faillerine geçit vermeyeceğiz!” denildi. 

İlgili haberler
Dersimli kadınlar: Haklarımız ve hayatlarımız için...

Dersim’in Pülümür ilçesi Kocatepe (Asqirek) köyünde yaşayan kadınlar İstanbul Sözleşmesi’ne sahip çı...

Dersim’de cinsel istismarı protesto edenlere polis...

Şırnak’ta 13 yaşındaki bir çocuğun cinsel istismara maruz bırakılmasını Dersim’de protesto edenlere...

Dersim’de Gülistan Doku için düzenlenen eyleme kat...

Dersim’de kendisinden haber alınmayan Gülistan Doku’nun bulunması için düzenlenen eyleme katılan 5 ü...