Deniz Poyraz’ın annesi Fehime Poyraz Konya’daki katliama tepki gösterdi
Konya’da yaşanan saldırıda 7 kişinin katledilmesine tepki gösteren Deniz Poyraz’ın annesi Fehime Poyraz, ‘Sürekli Kürtleri terörist diye yansıtıyorlar. Kürt halkına onlar saldırıyor’ dedi.

Konya’nın Merkez Meram ilçesi Hasanköy Mahallesi Özşahin Sokak’ta dün yaşanan saldırıda 4’ü kadın 7 kişi katledildi. Saldırının ardından evin ateşe verildiği belirtilirken, Katledilen anne İpek, baba Yaşar ve kardeşler Serpil, Serap, Sibel, Barış ve Metin Dedeoğulları’nın cenazeleri bugün ikindi namazından sonra Karatay ilçesinde bulunan Saraçoğlu Mezarlığında defnedilecek.

 Halkların Demokratik Partisi (HDP) İzmir İl binasına yapılan saldırıda katledilen Deniz Poyraz’ın annesi Fehime Poyraz, Konya’da ırkçı saldırı sonucu 4’ü kadın 7 kişinin katledilmesine tepki gösterdi.

 ‘KATLİAMLARDA DEVLETİN ELİ VAR’

 Deniz’in katledilen son Kürt olmasını dilerken yeni bir katliam yaşandığını söyleyen anne Poyraz, Deniz’in katledilmesinin ardından söylediği “Deniz’in katledilmesi tüm Kürt halkının katledilmesidir” sözünü hatırlattı. Katliamı kınayan Poyraz, “Devletin her iki katliamda eli var. Böyle olmasa bu katliamlar yaşanmazdı. Faşistler ve her kötülüğü Kürt halkına yapabilirler. Deniz katledildi bir hafta sonra başka saldırılar oldu. En son da Konya’da katliam oldu. Bunlarda da devletin sorumluluğu var. Çünkü sürekli ‘Kürtler teröristtir’ diye yansıtıyorlar, ilan ediyorlar. Kürtlerin de bu dünyada kendileri olarak var olmaya hakkı var. Aslında terörist onlardır. Kürt halkına onlar saldırıyor. Onlar katlediyor” dedi.

‘HEM KÖYDE HEM ŞEHİRDE ŞİDDET GÖRDÜK’

Kürtlerin memleketlerinde katliama maruz kaldığını, göçe zorlandığını, göç ettikleri kentlerde ise saldırılara maruz kaldıklarını ifade eden Poyraz, “Batıda tarlalarda fakirlik içinde çalıştık, sıcağın altında çalıştık. Ucuza çalıştık ve şehirde her türlü zulme ve zora maruz kaldık. Köyde de şehirde de üzerimize zulüm ve zor uygulandı. Bütün Kürtler birlik olmalıdır ve faşizme karşı dayanışma içinde olmalıdır. Onlar bizi ‘terör’ diye gösteriyorsa bize ‘düşman’ diyorlar demektir. Ama biz barış istiyoruz. Bu nedenle birbirimize destek olmak zorundayız” dedi.

Haber- Fotoğraf: Jinnews


İlgili haberler
Konya’daki katliama kadınlardan tepki: Bu saldırı...

Konya’da ırkçı saldırıda 4’ü kadın 7 kişinin katledilmesine tepki gösteren kadınlar: “Bu sorun yalnı...

HDP'ye saldırıda öldürülen Deniz Poyraz’ın annesi:...

HDP İzmir İl Örgütüne yönelik saldırıda öldürülen Deniz Poyraz'ın annesi Fehime Poyraz, 'Yeter ne ka...

Deniz Poyraz’ın taziye çadırında kadınlar: Hesap s...

HDP Çimentepe ilçe binası önünde Deniz Poyraz için taziye çadırı kuruldu. Kadınlar, ‘Hesap sormak iç...