Deniz Poyraz katledildiği yerde, katledildiği saatte anıldı
HDP İzmir il binasında geçen yıl düzenlenen silahlı saldırıda yaşamını yitiren Deniz Poyraz için katledildiği yerde, katledildiği saatte anma etkinliği düzenlendi.

HDP İzmir il binasında 17 Haziran 2021’de gerçekleşen silahlı saldırıda hayatını kaybeden Deniz Poyraz, katledilmesinin birinci yılında anıldı.

Poyraz’ın katledildiği salonda, katledildiği saatte düzenlenen anmada, “Güneşin sofrasında Denizlerin yolunda” pankartı açıldı.

'BARIŞ SESİNİ YÜKSELTECEĞİZ'

Sinevizyon gösterimiyle başlayan anmada konuşan HDP İzmir Milletvekili Serpil Kemalbay, katliamın amacının “demokratik siyaseti ve halkların iradesini yok saymak” olduğunu söyledi. Kemalbay, saldırının olduğu güne işaret ederek "Partimizin etrafı sivil polislerle her zaman kuşatılmış durumda. Kapısında bir çadır var ve hep burası gözetiliyor" dedi.

Devletin sorumluluğuna dikkat çeken ve bu saldırı ile HDP'nin tasfiye edilmek istendiğini söyleyen Kemalbay, "Ama bu salon tıklım tıklım dolu. Korkmuyor, yılmıyoruz ve Deniz'den aldığımız güç ile mücadelemizi sürdüreceğiz. Partimizi terörize ederek çetelere, mafyaya hedef gösterenler partimizi kapatmak istiyor. Ama halkımız Amed'de onların partisini kapattı. Bu kirli politikalara son vermek için halkımız elinden geleni yapacak ve onları tarihin çöplüğüne gönderecek" diye konuştu.

Deniz Poyraz'ın anne ve babasının evlat acısına rağmen barış demekten vazgeçmediğini kaydeden Kemalbay, "Kim olsa öfkelenirdi. Ama Kürt halkından ve kadınlarından bütün dünyanın öğreneceği çok şey var. Bu topraklarda çocuklarını faşizme kurban vermiş annelerin barış sesini yükselteceğiz" diye konuştu.

Konuşmanın ardından Deniz Poyraz'ın öldürüldüğü saat olan 10.50'de bir dakikalık saygı duruşu yapıldı. Anmaya katılanlar, daha sonra Deniz Poyraz'ın Buca Kaynaklar'da bulunan mezarına geçti.

Kaynak: MA

Fotoğraf: MA

İlgili haberler
Deniz Poyraz davası | Sanık Onur Gencer: Bol leşli...

Deniz Poyraz davasında sanık Onur Gencer , 'Pişman değilim, bol leşli katliam yapacaktım' dedi. Duru...

HDP'ye saldırıda öldürülen Deniz Poyraz’ın annesi:...

HDP İzmir İl Örgütüne yönelik saldırıda öldürülen Deniz Poyraz'ın annesi Fehime Poyraz, 'Yeter ne ka...

Kadınlardan HDP’ye ziyaret: Deniz’in katillerini t...

HDP’ye yapılan silahlı saldırıda öldürülen Deniz Poyraz için HDP Ankara il binasına taziye ziyaretin...