Kadınlardan HDP’ye ziyaret: Deniz’in katillerini tanıyoruz
HDP’ye yapılan silahlı saldırıda öldürülen Deniz Poyraz için HDP Ankara il binasına taziye ziyaretinde bulunan İstanbul Sözleşmesi Ankara Kampanya Grubu ‘Deniz’in katillerini tanıyoruz’ dedi.

İstanbul Sözleşmesi Ankara Kampanya Grubu, HDP İzmir il binasına yapılan silahlı saldırıda öldürülen Deniz Poyraz için HDP Ankara il binasına taziye ziyaretinde bulundu. İl binası önünde yapılan açıklamayı okuyan Sevinç Koçak, “Deniz’in katillerini tanıyoruz. HDP’yi sürekli olarak ve açıkça hedef gösteren, Kürt halkına karşı sistematik bir savaş politikası sürdüren AKP iktidarının ve ortağı MHP’nin, tetikte parmak izi olduğunu biliyoruz” dedi.

HDP Ankara il binasında yapılan açıklamada konuşan Sevinç Koçak, “Mücadele arkadaşımız Deniz, 24 saat polis tarafından izlenen HDP il binasında göz göre göre katledildi. Duvarında; katledilen 88 kadının adı yazılı bir pankart asılıydı binanın, şimdi o listeye Deniz’in adı da eklendi Katliam gününe ait bölgedeki bütün kamera kayıtları apar topar silindi. Hiçbir soruşturma yürütmeden katil Onur Gencer jet hızıyla tutuklandı. Kadın cinayetlerine karşı sokağa her çıktığımızda bize şiddet uygulayan devletin kolluk güçleri, Deniz’in katilini bağrına basarak ‘emniyetine’ aldı. Bütün bunlar, yargı yoluyla bu organize katliamın da üzerinin örtülmeye çalışıldığını açıkça gösteriyor” dedi.

‘YARATILAN KAOS ORTAMINA GEÇİT VERMEYECEĞİZ’

Deniz’in kişisel bir nedenlerle öldürmediğini belirten Koçak, “Bu cinayet; devlet şiddetinden, militarizmden, AKP iktidarının Kürt halkına ve HDP’ye yönelik uyguladığı her geçen gün artan dışlayıcı, kriminalize edici baskı politikalarından ayrı düşünülemez. HDP İzmir İl binasında gerçekleşen katliamın asıl amacının toplu bir katliam olduğunu hem katil Onur Gencer'in ifadelerinden hem de AKP/MHP ortaklığının söylemlerinden açık bir şekilde anlıyoruz. Sağlık çalışanı olduğu iddia edilen katil Onur Gencer'e silahların kimler tarafından verildiği, kimler tarafından Suriye'ye gönderildiği, ismi birçok cihatçı terör örgütüyle anılan SADAT'la olan ilişkisi bizzat devlet tarafından gizleniyor. Muhalif olan herkesin bir örgütle bağlantısını kuranlar, ne hikmetse organize bir saldırıda hiçbir örgüt bağlantısı bulamıyor. Bu gizli ilişkiler ağı ve cezasızlık politikaları hepimiz için birer tehlike haline gelmişken, yaratılmaya çalışılan bu kaos ortamına geçit vermeyeceğiz” diye konuştu.

Kadın cinayetlerini sona erdirmek için bu cinayetleri meşrulaştıran söylemler, politikalar, politikacılar ve karar alıcılar karşısında mücadeleyi sürdüreceklerini belirten Koçak, “Devlet şiddetini eril şiddetten, kadın cinayetlerini militarizmden, Kürt halkına ve HDP’ye yönelik savaş politikalarını feminist harekete ve LGBTİ+lara yönelik dışlayıcı, baskıcı tutumdan ayrı görmüyoruz. Hepsinin karşısında ve hep birlikte yan yana duruyoruz. Bugün burada, katliamlarla, tutuklamalarla, kapatma davalarıyla sindirmeye çalışılan HDP Ankara İl binasının önünden bir kez daha haykırıyoruz: Kadın cinayetleri politiktir! Deniz Poyraz’ın katili kadın cinayetleriyle faşizmin kesiştiği noktadadır. Davasının takipçisi olacağız” dedi.

Fotoğraf: Ekmek ve Gül

İlgili haberler
Deniz Poyraz’ın taziye çadırında kadınlar: Hesap s...

HDP Çimentepe ilçe binası önünde Deniz Poyraz için taziye çadırı kuruldu. Kadınlar, ‘Hesap sormak iç...

Polis, Deniz Poyraz için oturma eylemi yapan HDP’l...

HDP İzmir İl Örgütü önünde kurulan çadırın kaldırılmasını talep eden kadınlara karşı polisler biber...

Sultangazi Kadın Dayanışması: Deniz'e sözümüzdür b...

Deniz Poyraz’ın katledilmesine dair açıklama yapan Sultangazi Kadın Dayanışması, başta kadınlar olma...

Antepli kadınlar: Deniz’ler, Duygu’lar, Feray’lar...

Antep’te kadınlar İstanbul Sözleşmesi için bir araya geldi. Duygu Delen’in ölümünde şüpheli olarak y...

Denizli'deki İstanbul Sözleşmesi eyleminde 'Deniz...

‘Deniz Poyraz, çocuklarının gözü önünde öldürülen Hafize Kurban isyanımızdır. İstanbul Sözleşmesi’nd...

Adana Kadın Platformu HDP’ye taziye ziyaretinde bu...

HDP İzmir İl binasında katledilen Deniz Poyraz için Adana HDP il binasına taziye ziyaretinde bulunan...

HDP’ye taziye ziyaretinde bulunan Muğlalı kadınlar...

HDP Muğla İl Örgütüne dayanışma ziyaretinde bulunan kadınlar, ‘Barışı hep birlikte getireceğiz’ derk...

İzmir'de HDP'ye yönelik saldırıda katledilen Deniz...

HDP İzmir il binasına yönelik silahlı saldırıda öldürülen Deniz Poyraz, binlerce kişinin katıldığı c...