Cumartesi Anneleri’nin eylemi yine engellendi: 16 ilin baro başkanı polis ablukasında
Cumartesi Anneleri’nin Galatasaray Meydanı’nda yapmak istedikleri eylem polis tarafından yine engellendi. 16 ilin baro başkanlarının da aralarında olduğu kitle polis ablukasına alındı.

Cumartesi Anneleri’nin gözaltında kaybedilen yakınlarını anmak için Galatasaray Meydanı’nda yapmak istedikleri eylem polis tarafından yine engellendi. Kayıp yakınları, insan hakları savunucuları ve 16 ilin baro başkanlarının da aralarında olduğu kitle polis ablukasına alındı.

Cumartesi Anneleri/İnsanları’nın 956’ıncı haftada gözaltında kaybedilen yakınlarını anmak için Galatasaray Meydanı’nda yapmak istedikleri eylem polis tarafından yine engellendi. 16 ilin baro başkanlarının da destek verdiği eylem polis tarafından engellendi. İstanbul Barosu önünde toplanarak Galatasaray Meydanı’na yürümek isteyen Cumartesi Anneleri, insan hakları savunucuları ve 16 ilin baro başkanı polis ablukasına alındı. Ellerinde karanfil bulunan Cumartesi Anneleri, hak savunucuları ve baro başkanları dakikalarca ablukada bekletildi.

Gözaltı araçları İstanbul Barosu önüne getirildikten sonra kitle çembere alındı, basın mensuplarının görüntü çekmesi bir kez daha engellenmeye çalışıldı. AYM’nin ihlal kararına rağmen Cumartesi Anneleri/İnsanları’nın eylemlerinin engellenmesinin yasa dışı olduğunu teşhir etmek için yürüş yaptıklarını belirten baro başkanları, polis tarafından engellendi.

Polis ablukası altında bekleyen Cumartesi Anneleri ve hak savunucuları gözaltına alınırken, baro başkanları gözaltı sonrasında alandan çıkarıldı. 

Fotoğraf: Eylem Nazlıer/Evrensel

İlgili haberler
Marmaray istasyonunda raylara atladığı öne sürülen...

Marmaray Yenikapı istasyonunda tren geçeceği sırada raylara atladığı öne sürülen 15 yaşındaki A.Ö ha...

Bu iş yerinde grev var: Corning grevinde kadın işç...

Kablo üretimi yapan Corning fabrikasında Lastik-İş üyesi işçiler toplu sözleşme talepleri için grevd...

Film atölyesinde kadınlar, önce kendilerini sonra...

İzmir’de ‘Mahallemizin Kadınları Sinema Yapıyor’ Atölyesine katılan kadınlar 17 film üretti. Kadınla...