Cumartesi Anneleri: Kazanacağız!
Anneler Günü öncesi yapacakları eylem de polis tarafından engellenen Cumartesi Anneleri, sevdiklerinden haber alamadan yaşamını yitiren anneleri hatırlattı.

Kayıp yakınlarının akıbetini sormak ve faillerin yargılanması talebiyle sürdürdükleri eylemlerinin 737’nci haftasında, Anneler Günü Galatasaray Meydanı’nda bir araya gelmek isteyen Cumartesi Anneleri, bir kez daha polis engeliyle karşılaştı. İnsan Hakları Derneği İstanbul Şubesi’nin bulunduğu sokakta eylemlerini gerçekleştiren anneler adına bu haftanın açıklamasını TİHV Genel Başkanı Şebnem Korur Fincancı yaptı.

Bu haftaki eylemlerini Anneler Günü öncesinde gerçekleştirdiklerini hatırlatan Fincancı, “Önce gözaltında kaybedilen sevdiklerinden bir haber alamadan aramızdan ayrılan Cumartesi Annelerini saygıyla anıyor, onları ‘mücadelenizin devamcısı olmayı sürdüreceğiz; vazgeçmediniz, vazgeçmeyeceğiz!’ diyerek selamlıyoruz. Bu Anneler Günü’nde de hiçbir ayırım yapmadan evlat acısı yaşayan tüm annelerin acılarını paylaşıyor ve dayanışma duygularımızı iletiyoruz” diye konuştu.

‘ONLAR ANNELİĞİ YENİDEN İNŞA ETTİ’
“1977’de Arjantin’de Plaza de Mayo Anneleri ‘Bir anne için en acımasız işkence, çocuklarının kaderi hakkındaki belirsizliktir’ diyerek darbecilerin karşısına dikildiler” diyen Fincancı, 1995 yılında alanlara çıkan Cumartesi Annelerinin de bu karşı çıkışın Türkiye’deki devamcısı olduklarını söyleyerek şöyle konuştu: “Onlar, kaybedilen evlatlarını arama mücadelesinde, anneliği özgürlükçü ve eşitlikçi bir yerden yeniden inşa ettiler; anneliği bir itiraza, siyasi bir karşı duruşa dönüştürdüler.”

PLAZA DE MAYO ANNESİ: KAZANACAĞIZ
Bu hafta Cumartesi Annelerinin eylemine 1976’da Arjantin’de kardeşini kaybedilen ve annesi Plaza de Mayo meydanına çıkan 14 kadından biri olan Margarita Noia da katıldı. Eylemde konuşma yapan Noia, “Burada olmakta onur duyuyorum. Kısa bir süre önce 42’nci mücadele yılımızı doldurduk. Her Perşembe hâlâ aynı meydandayız. Biz sadece saygı ve adalet bekliyoruz. Adalet sağlanıncaya kadar mücadelemizi devam ettireceğiz ve kazanacağız” diye konuştu.

Anneler bu haftaki eylemde, İstanbul Kanarya Mahallesindeki evininin önünde gözaltına alındıktan sonra kendisinden bir daha haber alınmayan 37 yaşındaki Halil Alpsoy ve 18 Mayıs 1994’te Adana’da polislerce kaybedilen Kasım Alpsoy için adalet istedi.


İlgili haberler
GÜNÜN TARİHİ: Cumartesi Anneleri 22. yılında

Cumartesi Anneleri, başlatmış oldukları mücadelenin 22’nci yılına girerken 200 yıl geçse de mücadel...

Cumartesi Anneleri’nin 700. haftasına polis saldır...

Cumartesi Anneleri’nin 700’üncü hafta eylemi İçişleri Bakanlığı tarafından yasaklandı. Galatasaray M...

Cumartesi Anneleri’nin yeni yıl dileği demokratik...

Cumartesi Anneleri: Yeni yılda kayıplarımızı aramayı sürdüreceğiz, dileğimiz kayıplarımıza ulaşmamız...