Çukurova Kadın Çalışmaları Kulübü'ne saldırı
Çukurova Üniversitesi Kadın Çalışmaları Kulübünün genel kuruluna bir grup öğrenci saldırdı. Kulüp üyesi bir kadın üniversite yönetiminin ve güvenliğin kendilerine destek olmadığını belirtti

Çukurova Üniversitesi Kadın Çalışmaları Kulübünün genel kurulu çıkışında bir grup öğrenci kulüp üyesi kadınlara saldırdı. Genel kurul oylaması bittikten ve görevli öğretim üyeleri salondan çıktıktan sonra gelen grup, kulüp üyelerinden birini alıkoymaya çalıştı. Topluluk üyeleri arkadaşlarını tutarak, saldırgan grubu salonun dışına attı. Saldırganları dışarıya çıkarttıktan sonra güvenlik görevlilerinin gelmemesinden dolayı öğrenciler kapıya barikat kurmak zorunda kaldı. Kulüp üyesi bir kadın, topluluk genel kuruluna saldıran öğrencilerin Çukurova Üniversitesi Ülkü Ocakları'ndan olduğunu iddia etti.

Kulüp üyesi kadın öğrenci, üniversite içinde bir süredir Ülkü Ocaklarının açıktan faaliyet yürüttüğünü, okulda "Turan Düşünce Kulübü" isminde bir kulüp kurduklarını ve bu kulüpte de açıktan Ülkü Ocakları faaliyeti yürüttüklerini söyledi. 

SALDIRIYA UĞRAYAN ÖĞRENCİLERE TEHDİT

Saldırganların sınıftan çıkartıldıktan sonra sopalarla kapıyı zorlamaya devam ettiğini söyleyen öğrenci, okulun özel güvenliğinin de saldırıyı video kayda alan öğrencileri tehdit ettiğini ve kendilerinden şikayetçi olup okuldan uzaklaştırılmalarını sağlayacaklarını söylediklerini söyledi.

Olay sırasında herhangi bir öğrencinin yaralanmadığını ancak kulüp üyelerinden birinin panik atak geçirdiğini ifade eden öğrenci, üniversitenin öğrencilerin güvenliğini sağlamaya yönelik herhangi bir desteği olmadığını belirtti.

Fotoğraf: MA

İlgili haberler
Çocuk istismarı faili Umurlu Ülkü Ocakları eski Ba...

Aydın'da çocuğa nitelikli istismar suçundan tutuklanan Umurlu Ülkü Ocakları eski Başkanı Alpay Çömez...

Çukurova Üniversitesi öğrencileri: Kampüste çocuğa...

Çukurova Üniversitesi öğrencileri üniversite sınırları içerisinde bulunan Toroslar Kız Öğrenci Yurdu...

Çukurova Üniversitesindeki tacizci adli kontrol şa...

Çukurova Üniversitesi yemekhanesi önünde gerçekleşen taciz olayının ardından gözaltına alınan H.C. a...