ÇÜKÇAT: ‘Kampüste yaşanan istismar aydınlatılsın, güvenli kampüs sağlansın’
Çukurova Üniversitesi Kadın Çalışmaları Topluluğu, kampüs içerisinde bir çocuğun istismara maruz kalmasına tepki gösterdi, kampüs güvenliğinin sağlanmasını istedi.

Çukurova Üniversitesi Kadın Çalışmaları Topluluğu, kampüs içerisindeki zeytinlik alanda bir çocuğun cinsel istismara uğradığı bilgisini paylaşarak olayın aydınlatılması ve güvenli kampüs taleplerinin sağlanması için çalışması konularının takipçisi olmaya devam edeceklerini söyledi.

Çukurova Üniversitesi sınırları içerisinde bulunan Toroslar Kız Öğrenci Yurdu karşısındaki zeytinlikte 12 Ocak gecesi saat 01.30 civarlarında 14 ve 16 yaşındaki çocuklara yönelik cinsel istismar girişiminde bulunulduğu bilgisini alan öğrenciler olaya sosyal medyadan tepkiler göstermeye başladı.

Konu ile ilgili Çukurova Üniversitesi Kadın Çalışmaları Topluluğunun edindiği bilgiye göre devlet yetiştirme yurdunda kalan iki erkek çocuğunun kendisine yardımda bulunacağını belirten kimliği belirsiz bir şahıs tarafından önce Merkez Park’a, sonra da Toroslar Kız Öğrenci Yurdu karşısındaki Zeytinlik alana götürdü. 16 yaşındaki çocuk failden kaçıp yurttaki güvenliklerden yardım istedi. 14 yaşındaki çocuğun ise cinsel istismara maruz kaldığı bilgisinin paylaşıldığını ifade eden Topluluk üyeleri, güvenlik olay yerine ulaşmadan failin bölgeden kaçtığını ifade ettiler.

‘KAMPÜSTE KARANLIK VE ISSIZ YERLER AYDINLATILIP GÜVENLİĞİ SAĞLANSIN’

Çukurova Üniversitesi Kadın Çalışmaları Topluluğunun uzun süredir güvenli kampüsü talebi ile güvenlik görevlisi sayısının artırılmasını istediğini ifade eden topluluğun yaptığı açıklama şöyle: “Yaşandığı iddia edilen cinsel istismar suçunun faili sadece o şahıs değil aynı zamanda defalarca failleri cezasız bırakan yargı ve üniversite güvenliğini sağlamayan Çukurova Üniversitesi yönetimidir. Türkiye'nin her yerinde yükselen istismar vakalarına karşı yetkililer gerekli önlemi almalıdır. Üniversiteli kadınlar, güvenlik güçlerinin kampüs içinde devriye gezmesini karanlık ve ıssız bölgelerin aydınlatılmasını, kampüse girişlerde denetim yapılmasını talep ediyor. Bu olayın takipçisi olacağımızı ve üniversiteli kadınlar olarak olayın üstünün örtülmesine izin vermeyeceğimizi ifade ediyoruz. Yaşanan olayın aydınlatılması ve kampüs güvenliğinin sağlanması sorumluluğunun üniversite yönetimine olduğunu bir kez daha hatırlatıyoruz. Kampüs girişinde, yurt girişlerinde ve çevrelerinde mutlaka güvenlik önlemleri artırılmalıdır”.

Çukurova Üniversitesi öğrencileri konu ile ilgili bugün 17.00’de Baraj Yolu Gençlik Meydanı’nda basın açıklaması yapacak.

Fotoğraf: Ekmek ve Gül

İlgili haberler
Çukurova Üniversitesi Kadın Çalışmaları Topluluğun...

'Güvenli kampüs talebiyle çıktığımız bu yolda toplumsal cinsiyet eşitliği sağlanana kadar mücadelemi...

Cinsel Taciz ve Saldırıya Karşı Destek Biriminde ö...

ÇÜ Kadın Çalışmaları Topluluğu, Cinsel Taciz ve Saldırıya Karşı Destek Birimi'ndeki karar alma süreç...

Ç.Ü. Kadın Çalışmaları Topluluğu, güvenli kampüs t...

ÇÜKÇAT 8 Mart vesilesi ile birçok etkinlik düzenledi. Topluluk ‘güvenli kampüs, güvenli yaşam, güven...