Çocuklarımızın geleceği için sorumluluk almak zorundayız
Yenimahalle’de ‘Çocukların istismardan daha etkili korunması adına, güvenli ve sağlıklı gelişebilecekleri bir ortam sağlanması için hepimizin yapabilecekleri var’ çağrısına kadınlar ses verdi.

Çocuklara yönelik istismar haberleri hepimizin gündeminde. Hem kendi çocuklarımız hem bütün çocuklar için, onların gelecekleri için endişeleniyoruz. Çocukların istismardan daha etkili korunması adına, güvenli ve sağlıklı gelişebilecekleri bir ortam sağlanması için hepimizin yapabilecekleri var. Çocuklarımızın her türlü istismardan korunma hakları var. Bunun için de kamu kurumlarının yapması gerekenler var. Alınması gerekenler önlemler var. Atılması gereken acil adımlar var. Ebeveynler olarak yapabileceklerimiz, öğreneceklerimiz var. Bu ülkenin vatandaşları olarak yapabileceklerimiz ve sorumluluklarımız var. En çok da çocuklarımızın haklarını onlar için savunma görevimiz var. Bir yandan da bugün gündemde olan, hazırlık aşamasında olan yasal düzenlemeler var. Tüm bunları konuşmak ve çocuk istismarına dair bilineni bilinmezi tümüyle paylaşmak için bir panel düzenledik. Ankara Yenimahalle’de düzenlenen, Avukat İlke Işık ve Psikolog Aylin Akçay’ın konuşmacı olduğu, ‘Çocukların istismardan daha etkili korunması adına, güvenli ve sağlıklı gelişebilecekleri bir ortam sağlanması için hepimizin yapabilecekleri var” diyerek çağrısı yapılan panele ilgi yoğundu.


Panel sonrası görüştüğümüz kadınlar konudan aslında çocuk istismarına dair ayrıntılı bilgilere çok uzak kaldıklarını ve bilmedikleri birçok mesele konusunda aydınlandıklarını ifade etti.

İlgili haberler
Batıkent’te ‘Çocuk Hakları’ paneli düzenlendi

Batıkent’te kadınlar ‘çocuk hakları’ panelinde bir araya geldi. Psikolog Aylin Akçay’ın katıldığı pa...

Kayserili kadınlar çocuk istismarına ‘dur’ demek i...

‘Öfkeliyiz, artık etkili çözümler üretilmesini istiyoruz’ diyen kadınlar 7 Temmuz Cumartesi günü saa...

Aliağalı Kadınlar: Çocuk istismarı münferit değil,...

İzmir Aliağa’da kadınlar çocuk istismarını protesto etti. Aliağa Sanat Sokağı girişinden yürüyerek s...