Çocukları açlık grevinde olan anneler: Çocuklarımız açlıktan ölürken Anneler Günü neyimize
Çocukları açlık grevindeki anneler, açlık grevlerine ve ölüm oruçlarına dikkat çekmek için eylemlerine anneler gününde de devam etti.

Diyarbakır’da, açlık grevindeki ve ölüm orucundaki tutsakların anneleri, açlık grevlerine ve ölüm oruçlarına dikkat çekmek için eylemlerine bugünde devam ettiler. Batıkent Kavşağında yapılan oturma eylemi ile başlayan eyleme Diyarbakır Barosu’da anneler günü dolayısı destek verdi.

‘ANNELER GÜNÜ BİZİM İÇİN KAPKARA BİR GÜNDÜR’

Anneler adına açıklama yapan Aysel Ateş, “Anneler Günü bizim için kapkara bir gündür. Biz anneler buraya savaşa gelmiyoruz. Kolluk kuvvetlerine sesleniyoruz, biz anneler çözüm için geliyoruz. Bizim tek isteğimiz çocuklarımız ölmesin. Anneler Günü neyimize, çocuklarımız açlıktan ölürken. Bütün vicdanlara sesleniyorum, kadın olsun, erkek olsun, çocuk olsun polis olsun, asker olsun herkese sesleniyorum: Bizler birer anneyiz, canavar değiliz. Çocuklarımızın ölmemesi için meydanlara çıkıyoruz. Ben çocuğum için ölmeye de darp edilmeye de hazırım. Yerlerde sürüklendim olsun yine gelirim. Ben anneyim, ölümü bekliyorum. Ölümü bekleyen bir anne nasıl olur? Çözüm süreci başlasın. Biz hazırız. Madem devlet büyüklerisiniz, madem bu ülkeyi yönetiyorsunuz, madem demokrasi ülkesiyiz. Gelin el ele verelim birlik olalım. Bu kini aramızdan süpürüp atalım. Ben anneyim yaşatmak için her şeyin karşısında dururum.” dedi.
Açıklamanın ardından, Tutuklu ve Hükümlü Aileleri ile Dayanışma ve Yardımlaşma Derneği (TUAY-DER) binası önüne yürüdü.


İlgili haberler
Polisler, Barış Annelerini yerlerde sürükledi!

Mardin Kızıltepe’de, tecride karşı cezaevlerinde devam eden açlık grevi eylemlerine dikkat çeken Bar...

Barış Annelerine yine polis engeli

Açlık grevindeki çocuklarına destek olmak için Gebze Cezaevi önünde polisin saldırısına maruz kalan...

Antalya Kadın Platformu: Barış Anneleri yalnız değ...

Antalya Kadın Platformu basın açıklaması yaparak son dönem Barış Annelerine yönelik artan şiddet ve...