Çocuğa cinsel tacizde bulunduğu iddia edilen korucu serbest bırakıldı
Şırnak Uludere'de uyuşturucu madde içirdiği bir çocuğa cinsel tacizde bulunduğu iddia edilen korucu Ç.B. serbest bırakıldı. Ailenin ise olayın üstünü kapatmaya çalıştığı belirtildi.

Şırnak'ın Uludere ilçesinde uyuşturucu madde içirdiği bir çocuğa cinsel tacizde bulunduğu iddia edilen korucu Ç.B. serbest bırakıldı. Çocuk koruma altına alınırken, ailenin olayın üstünü kapatmaya çalıştığı belirtildi.

MA'da yer alan habere göre Şırnak'ın Uludere ilçesine Uzungeçit beldesinde 14 yaşındaki bir lise öğrencisinin, 9 Ocak’ta akrabası olan korucu Ç.B. tarafından cinsel tacize uğradığı iddia edildi. Olay, çocuğun yaşadıklarını öğretmenlerine anlatmasıyla ortaya çıktı.

FAİL KORUCU SERBET

Öğretmenleri tarafından karakola götürülen çocuk, korucu Ç.B.’nin cinsel tacizde bulunduğunu ve şiddet uyguladığını anlattı. Çocuk, Ç.B.’nin önce kendisine uyuşturucu madde içirdiğini ardından da tacizde bulunduğunu aktardı.

Çocuğun beyanları üzerine gözaltına alınan Ç.B., karakoldaki ifadesinin ardından adliyeye sevk edildi. Ç.B.’nin burada adli kontrol şartıyla serbest bırakıldığı öğrenildi.

Olay sonrası çocuk, Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı tarafından koruma altına alındı.

3 GÜN SONRA GÖZALTINA ALINDI

Konuya dair görüştüğümüz çocuğun bir yakını, yaşananlara dair şunları aktardı: “Çocuğun ifadesinin ardından jandarma Ç.B.’yi gözaltına almak için evine gidiyor. Ancak Ç.B., 3 gün boyunca kaçıyor. Daha sonra gözaltına alındı. Adliyeye sevk edildi ancak serbest bırakıldı. Ç.B.’nin koruculuk görevinden de alındığı belirtiliyor.”

Çocuğun babasının da korucu olduğunu aktaran çocuğun yakını, “Babası da Irak’taki (Federe Kurdistan Bölgesi’nin Avaşîn, Zap ve Metîna) operasyona katılmıştı. Bu olaydan sonra beldeye getirildi. Babası şuan kızını vazgeçirmeye çalışıyor. Ç.B, hem uyuşturucu satıyor hem de kullanıyor” diye iddia etti.

"ÖĞRETMENLER TEHDİT EDİLİYOR"

Çocuğun yakını, çocukla birlikte karakola giden öğretmenlerin de korucu Ç.B. tarafından tehdit edildiğini iddia ederek, “Bu olayı kapatmaya, örtbas etmeye çalışıyorlar. Lütfen çocuğun sesi olun. Çocuğun babası, bakanlığa kızını almak için dilekçe vermiş” diye kaydetti.

Konuya dair MA'nın ulaştığı okuldaki öğretmenler, taciz olayının kendilerine aktarıldığını ve çocuğun koruma altına alındığını aktardı.

Fotoğraf: Gülnaz Bingöl/csgorselarsiv.org

İlgili haberler
DOSYA | Çocuk istismarı politiktir! Karanlık ağlar...

Çocuk istismarını daima gündemde tutmak, sorunu doğru tarif etmek, anlamak ve anlatmak gerekiyor. So...

KADINLAR TEK SES: İstismarı örtbas etmenize izin v...

Kanuni Sultan Süleyman Eğitim ve Araştırma Hastanesinde ortaya çıkan istismara ihmallerine tepkiler...

5 MADDEDE SAYIYORUZ: Çocuk istismarında gerçek önl...

Çocuklara cinsel istismar gündem olduğunda hissettiğimiz duyguların başında öfke ve çaresizlik geliy...