Çiğli Kadın Platformu: 24 Ocak’ta Deniz Poyraz’ın davasında olacağız
Çiğli Kadın Platformu, Onur Gencer tarafından katledilen Deniz Poyraz’ın 24 Ocak’ta görülecek olan ikinci duruşması için tüm kadınlara katılım çağrısı yaptı.

Çiğli Kadın Platformu Onur Gencer tarafından katledilen Deniz Poyraz’ın 24 Ocak tarihinde görülecek duruşması öncesi açıklama yaparak, davaya katılım çağrısı yaptı.

Demokratik Alevi Derneği İzmir Şubesi’nde yapılan açıklamayı Çiğli Kadın Platformu adına Emine Akbaba okudu.

Akbaba, 17 Haziran 2021 tarihinde HDP İl binasında Onur Gencer tarafından Deniz Poyraz’ın katledildiğini hatırlatarak, “Deniz’in ilk duruşması 29 Aralık tarihinde görüldü. Duruşmada Onur Gencer’in rahat tavırları, jandarma tarafından katilin korunması, avukatların ve izleyicilerin kolluk tarafından salona girişinin engellenmeye çalışılması ve Deniz’in annesi Fehime Ana’ya ve kızkardeşine yönelik saldırıları ise Gencer’in kimden güç aldığını bir kez daha gözler önüne serdi” dedi.

Bu saldırının demokrasiye, barış talebine, mücadele eden herkese ve her kesime gözdağı olduğunu söyleyen Akbaba, “Bilinsin ki korkmuyoruz, mücadeleden geri adım atmayacağız. Erkek-devlet şiddetine karşı yan yana mücadele etmeyi sürdüreceğiz” diye konuştu.

'AKP BU CİNAYETİN FAİLİDİR'

Deniz Poyraz’ın 2.duruşmasının 24 Ocak tarihinde İzmir Adliyesi’nde görüleceğini hatırlatan Akbaba, “Çiğli Kadın Platformu olarak Deniz için adalet talebi ile orada olacağız. Çünkü biz kadınlar biliyoruz ki faillerimiz tek kişi gibi görünse de her gün biz kadınları hedef haline getiren AKP, cezasızlıkla ödüllendiren ‘Adalet Sarayları’nız da bu cinayetin suç ortaklarıdır. Ağzını her açtığında HDP’yi hedef alan Süleyman Soylu, 7 Haziran’da kaybeden ve o gün beri kanla beslenen AKP bu cinayetin failidir” dedi.

Çiğli Kadın Platformu olarak 24 Ocak saat 9.00’da İzmir Adliyesi’nde olacaklarını söyleyen Akbaba, “Tüm kadınlara çağrımızdır. Barışın ülkesini kurmak, Deniz ve tüm katledilen kadınlar için adalet demek için sesimize ses katmaya, birlikte dayanışmayı yükseltmeye ve Deniz’in katillerinden hesap sormaya tüm kadınları çağırıyoruz. Erkek adalet değil, gerçek adalet” diye belirtti.

Fotoğraf: Evrensel

İlgili haberler
Deniz Poyraz davası 24 Ocak’ta

Deniz Poyraz’ın katilinin yargılandığı davanın ikinci duruşması 24 Ocak’ta görülecek.

HDP'ye saldırıda öldürülen Deniz Poyraz’ın annesi:...

HDP İzmir İl Örgütüne yönelik saldırıda öldürülen Deniz Poyraz'ın annesi Fehime Poyraz, 'Yeter ne ka...