Cezasızlık istismar mağduru bir çocuğun ölümüne sebep oldu
Erken yaştan itibaren iki erkek tarafından 'nitelikli cinsel istismara' maruz bırakılan 16 yaşındaki erkek çocuğu C.E. istismar failleri serbest bırakılınca yaşamına son verdi.

Önce Çocuklar ve Kadınlar Derneği erken yaştan itibaren iki erkek tarafından nitelikli cinsel istimara maruz bırakılan 16 yaşındaki erkek çocuğu C.E.’nin istismar failleri serbest bırakılınca yaşamına son verdiğini açıkladı. Açıklamada hali hazırda yeterince büyük bir travmayla başa çıkmaya çalışan, adalet duygusu defalarca zedelenen çocuğun; yerel mahkemenin faillerden taraf kararı karşısında daha fazla mücadele edemediği vurgulanarak; “Olayın esas sorumlusu istismarı önlemek, kovuşturmak ve ortadan kaldırmakla yükümlü devlettir” denildi

16 yaşındaki erkek çocuğu C.E.’nin iki erkek tarafından “nitelikli cinsel istimar”a maruz bırakılmasıyla ilgili davanın bir yıldır istinaf aşamasında olan dosyasında, failler somut delil olmadığı gerekçesiyle beraat ettirilmişti.

Önce Çocuklar ve Kadınlar Derneği’nin sosyal medyadan yaptığı açıklamada şu ifadelere yer verildi;

“Erken yaşlardan itibaren iki erkek tarafından nitelikli cinsel istimara maruz bırakılan 16 yaşındaki C. E.'nin, iki hafta önce intihara sürüklenerek yaşamını sonlandırdığını büyük bir üzüntü ve öfke ile öğrendik. Bir yıldır istinaf aşamasında süründürülen dosyada, somut delil olmadığı gerekçesiyle failler beraat ettirilmişti. Hali hazırda yeterince büyük bir travmayla başa çıkmaya çalışan, adalet duygusu defalarca zedelenen çocuk; yerel mahkemenin faillerden taraf kararı karşısında daha fazla mücadele edemedi. Olayın esas sorumlusu istismarı önlemek, kovuşturmak ve ortadan kaldırmakla yükümlü devlettir. 2021 yılında cinsel istismar suçlarında tutuklama için 'somut delil' şartı getiren, çocuğun beyanını somut delilden saymayan düzenleme ve İstanbul Sözleşmesi'nden çekilme kararı başta olmak üzere devlet faillere alan açarak bir çocuğun yaşam hakkını, üstün yararını ihlal etmiştir. Hukuki sürecin takipçisi olacağız. Basını ve kamuoyunu adaleti geç de olsa tesis etmek için ses yükseltmeye çağırıyoruz.”

İlgili haberler
İntiharların, ihmallerin üzerini örtenlerin karşıs...

'Bu süreç bize gösterdi ki yaşamak için yemek yemek, barınmak, su içmek ne kadar elzemse; daha iyi b...

İntihar eden her 33 kişiden 1'i 15 yaşından küçük

Marmaray'da 15 yaşındaki bir kız çocuğunun yaşamına son vermesinin ardından CHP Yalova Milletvekili...

İstismara uğrayan çocuk 2 defa intihar girişiminde...

Cinsel istismara maruz kalan 17 yaşındaki çocuk için mahkeme “rızası var” dedi, suçun vasfını da san...