Bursa’da ‘kadına yönelik şiddete karşı’ resim sergisi
İlkokul, ortaokul ve lise öğrencilerinin kadına yönelik şiddete karşı hazırladıkları resimler ve şiirler bir sergi ile gösterime sunuldu.

Eğitim Sen Bursa Şubesi ilkokul, ortaokul ve lise öğrencileriyle resim ve şiir etkinliği düzenledi. Ana temanın kadına yönelik şiddet olduğu etkinlikte bir resim sergisi vardı. Sergiye katılan çocuklara ödül ve teşekkür belgesi verildi.

Etkinlikte bir konuşma yapan Eğitim Sen Genel Merkez Sekreteri Derya Yolcu, kadınların yıllardır hakları için verdiği mücadelenin, kazanılmış olan hakları bugün iktidar tarafından çıkarılan yasa ve uygulamalarla gasbedildiğini söyledi. “Yasaların eşitliğe vurgu yapan yönleri tırpanlandı” diyen Yolcu sözlerini şöyle sürdürdü: “Kadınlar aile içine hapsedildi, kadınlara yönelik politikalar sosyal yardım politikalarına indirgendi. Cinsiyetçi kalıp yargıları hükümet eliyle pekiştirildi. Bu durum toplumun kadınlar aleyhine dönüşümünü getirdi. Dünyada kadına ve çocuğa yönelik şiddet, yoksulluk güvencesizlik, savaş politikaları arasındaki bağ bugün daha net görünüyor. Tüm bu şiddet sarmalının içinden ancak birlikte mücadele edersek kurtuluruz. Bugün burada çocukların yaratıcılığı, bakış açısı, yaptıkları resimler mücadele azmimize umut vermiştir.”

Resim sergisini Bursa Akademik Odalar Birliğinde 23 Aralık’a kadar takip edebilirsiniz. 

İlgili haberler
GÜNÜN ŞARKISI: Bursa’nın Ufak Tefek Taşları

Bursa’nın en gözde türkülerinden biri olan Bursa'nın Ufak Tefek Taşları türküsünü bir de böyle dinle...

GÜNÜN BELLEĞİ: Bursalı ipek işçisi kadınların grev...

Bursa, koza sayesinde bir işçi kenti olmuştu. Köylerde on binlerce aile kozalıkla geçinirken, şehird...

Piknik yapmıyoruz, tırmanıyoruz

ODTÜ Dağcılık ve Kış Sporları Klübünden kadınlarla konuştuk. Dağcılığın maskülen bir spor olarak nit...