Burcu Demir davası 20 Kasım’a ertelendi
Burcu Demir’i katleden Uzman Çavuş Murat Coşansel’in yargılandığı davanın 3. duruşması görüldü. Coşansel'in tutukluluğuna devam kararı alınırken bir sonraki duruşma 20 Kasım'a ertelendi.

Elâzığ’da 32 yaşındaki Burcu Demir’i 8 Şubat’ta katleden Uzman Çavuş Murat Coşansel’in yargılandığı davanın 3. duruşması, Elâzığ 2. Ağır Ceza Mahkemesi'nde görüldü. Burcu Demir’in ailesi duruşmada hazır bulunurken Elâzığ Barosu Kadın Hakları Merkezi, Diyarbakır Barosu Kadın Hakları Merkezi, SES Elâzığ Şubesi, Elâzığ Kadın Platformu, Elâzığ Ekmek ve Gül, Karakoçan Dernekleri Federasyonu Kadın Komisyonu, Rosa Kadın Derneği ve pek çok yurttaş aileye destek verdi. Sanık ise duruşmaya SEGBİS ile bağlandı.

Duruşma sonunda sanığın tutukluluk halinin devamına karar verilirken HTS kayıtlarının dosyaya gelmemiş olması ve sanık avukatının mazeret bildirmesi nedeniyle bir sonraki duruşma 20 Kasım tarihine ertelendi. Duruşma çıkışında açıklama yapan müşteki avukatı Gazi Özdemir süreci paylaştı. Yargıya ve adalete güvendiklerini söyleyen Özdemir, “Mahkemenin sanığa en ağır cezayı vereceğine inanıyoruz” dedi.

‘HER YERDE OLMAYA DEVAM EDECEĞİZ’

Elâzığ Kadın Platformu da adliye önünde açıklama yaptı. Açıklamayı okuyan Sağlık ve Sosyal Hizmet Emekçileri Sendikası (SES) Elâzığ Şubesi Kadın Sekreteri Dilan Gültekin, kadın cinayetlerinin politik olduğunu vurguladı. “Hepimizin de bildiği gibi Burcu'yu hayattan koparan iktidarın kadın düşmanı politikalarıdır” diyen Gültekin, “Dilara Günana, Yüsra Çimtay, Merve Konukoğlu, Selen Akpolat ve daha binlerce kadın... Erkekler, onlara sırf hayır dendiği için, kendilerinden boşandığı ve ayrıldığı için ya da hiç birlikte olmak istemediği için kadınları öldürüyor. Erkek yargının her beraat ettirdiği ya da iyi hal uyguladığı tacizci, tecavüzcü ve katil erkekler bilsinler ki kadınlar olarak peşlerindeyiz. Hak ettikleri cezaları alıncaya kadar bizler bu adliye önlerinde, sokakta, her yerde olmaya devam edeceğiz” şeklinde konuştu.

Fotoğraf: Evrensel

İlgili haberler
Uzman çavuş tarafından öldürülen Burcu Demir'in ce...

Elazığ'da Murat Çoşansel tarafından öldürülen Burcu Demir' in cenazesi kadınlar tarafından taşındı....

Burcu Demir’in ardından…

SES Elâzığ Şube Üyesi Fulya Yeğin, Uzman Çavuş Murat Çoşansel tarafından öldürülen Burcu Demir’in ar...

Burcu Demir davasında savcı mütalaa değiştirdi

Elâzığ’da Burcu Demir’i 8 Şubat’ta katleden Uzman Çavuş Murat Coşansel’in yargılandığı davanın 2. du...