Boşandığı erkeğin silahlı saldırısına uğrayan Havva: Dışarı çıkamıyorum korkuyorum
Sultangazi'de boşandığı Oğuzhan K. isimli erkeğin şiddet ve tehditleri dolayısıyla tedirginlik içinde yaşayan Havva, 'Dışarı çıkamıyorum korkuyorum' diyor.

İstanbul Sultangazi'de boşandığı Oğuzhan K. isimli erkeğin şiddetti ve tehditleri dolayısıyla tedirginlik içinde olan 24 yaşındaki Havva Pınar D., ilişkileri boyunca şiddet gördüğü Oğuzhan K.'dan boşandı. Ancak Havva Pınar D. tehditler almaya devam ettiği eski eşinin silahlı saldırısına uğradı. DHA'ya konuşan Havva Pınar D., "Beni Şamlar Ormanı'na götürdü. Ellerimi arkadan bağladı. Beyzbol sopasıyla belimi kırdı. Beni o akşam hastaneye götürdü. Oradakilere ATV'den düştüğümü söyledi. Aileme kardeşlerime tehdit mesajları attı. Boşandıktan sonra tehdit edildiğim için tekrardan bu kişinin yanına dönmek zorunda kaldım. En yakın zamanda hem çocuğumu almak istiyorum hem de o kişinin yakalamasını istiyorum. Herkese sesleniyorum kimse boyun eğmesin. Böyle kişiler korunmasın. Geçtiğimiz hafta şikayetçi olmak için karakola gittik. Karakoldan çıktıktan sonra karşıdan ateş açtı" dedi.

24 yaşındaki Havva Pınar D., yaklaşık 4 yıl önce 27 yaşındaki Oğuzhan K. ile tanışmış 2021 yılında da evlenmişti. İddiaya göre Havva Pınar D., ilişkileri ve 8 ay süren evliliği boyunca Oğuzhan K.'dan şiddet gördü. Birçok kez evi terkeden Havva Pınar D., tehdit sonucu eve geri döndü. Havva Pınar D., şiddetin boyutunun giderek artması üzerine boşanma kararı aldı. Boşanmalarına rağmen Oğuzhan K.'nın tehditleri bitmedi. İddiaya göre, geçen yıl Oğuzhan K., Havva Pınar D.'nin abisini silahla yaraladıktan sonra yine tehditlere devam etti.

SİLAHLI SALDIRI

Oğuzhan K., son olarak ise geçtiğimiz hafta karakoldan çıkıp eve gitmeye çalışan Havva Pınar D. ve ailesine silahlı saldırıda bulundu. Şans eseri kurşunlar kimseye isabet etmezken, saldırgan erkek olay yerinden kaçtı. Polis ekipleri Oğuzhan K.'yi yakalamak için çalışma başlattı.

'DIŞARI ÇIKAMIYORUM KORKUYORUM'

Çocuğunu göremediğini belirten Havva Pınar D., "İki yaşındaki çocuğumla sınanıyorum. Çocuğumu hiçbir şekilde göstermiyor bana. Yaklaşık dört haftadır çocuğumun sesini duymadım. Ne durumdadır bilmiyorum. En yakın zamanda hem çocuğumu almak istiyorum hem de o kişinin yakalamasını istiyorum. Buradan da herkese sesleniyorum kimse boyun eğmesin. Böyle kişiler korunmasın burada olan kadın ve çocuklara oluyor. Bir an önce yakalanmasını ve çocuğuma ulaşmayı istiyorum. En son geçtiğimiz hafta şikayetçi olmak için karakola gittik. Karakola giderken beni sürekli arıyordu. Annem ifadesini verdi. Karakoldan çıktıktan sonra karşımızdan geçti. Daha sonra karşıdan ateş açtı. Oradan geçerken beni aramıştı zaten ve beni öldüreceğini söylemişti. 'Bu yaptıkların yanına kâr kalmayacak. Elini kolunu sallaya sallaya gezemeyeceksin' demişti. Ama o elini kolunu sallaya sallaya geziyor. Ben hiçbir şey yapamıyorum. Devletten şunu istiyorum. Bu kişinin elini kolunu sallaya sallaya gezmesini istemiyorum. Ben bu konuşmayı yaparken bile tedirginim. Dışarı çıkamıyorum korkuyorum" ifadelerini kullandı.

Fotoğraf: Ekmek ve Gül