BORKAD’dan çocuk istismarı paneli
Bornova Kadın Dayanışma Derneği, çocuk istismarı, çocuğun korunması, istismardaki artışların temel sebepleri ve çocuk istismarına karşı mücadele konulu bir söyleşi gerçekleştirdi.

KHK ile ihraç edilen Barış Akademisyeni Fidan Güneş Güngör Kılıç konuşmacı olarak katıldı. Güngör Kılıç, çocuk istismarı kavramını, istismar biçimlerini, istismarla ilgili doğru bilinen yanlışları, istismara uğrayan çocuklarda gözlemlenen davranış değişimleri gibi konularda açıklamalarda bulunarak, istismarın ırk, etnisite, dinle ilintili olmadığını belirtti.

Güngör Kılıç, her türlü sosyal statü ve kültürel yapıdan insanın çocuğu istismar edebileceğini söyleyerek, istismara karşı mücadelenin çok yönlü olması gerektiğini aktardı. Özellikle eğitim politikasının önemine değinen Güngör Kılıç, 4+4+4 ile birlikte kız çocuklarının eğitimden uzaklaştırıldığını, müftülük yasası, çocuk istismarı yasası gibi yasalar ve fetvalarla çocuk istismarının meşrulaştırıldığına dikkat çekti. Çocuk istismarına karşı kadın derneklerinin önemine değinen Güngör Kılıç, “Hem hukuk ve eğitim mekanizmasından istediklerimiz var bunlar için mücadele edeceğiz, hem de daha fazla çocuğa ve aileye ulaşmamız gerekiyor. Örgütlü mücadele çok önemli, sizin örgütünüz bu dernek, çok yönlü mücadeleyi örmek için olanaklarınız var” dedi. Konuşmanın ardından katılımcılar soru ve görüşlerini aktardı.

İlgili haberler
BORKAD’lı kadınlar dayanışma çayında bir araya gel...

Dayanışma çayında bir araya gelen kadınlar, kadın işsizliğini, yoksulluğu, krizi ve yaklaşan seçimle...

BORKAD'lı kadınlar, kadın cinayetini protesto etti

İzmir’de Fatma Yıldız, kız kardeşinin eşi tarafından çocuklarının önünde öldürüldü. BORKAD’lı kadınl...

BORKAD’lı kadınlar, 1 Mayıs’ı mahallelerinde de ku...

BORKAD’lı kadınlar krize, şiddete, eşitsizliğe ve çocuk istismarına karşı talepleriyle mahallelerind...