Birgül Çoban’ın katiline ağırlaştırılmış müebbet istendi
Boşanmak istediği kocası tarafından katledilen Birgül Çoban’ın katiline savcı ağırlaştırılmış müebbet istedi.

Boşanmak isteyen eşi Birgül Çoban’ı 3 Haziran 2017 günü Kasımpaşa'da sokak ortasında pompalı tüfekle öldüren Ali Çeçen’in yargılandığı dava bugün görüldü. Mütalaasını açıklayan savcı Ali Çeçen'in eşini kasten öldürmek suçundan ağırlaştırılmış müebbet hapsini talep etti.

İstanbul 9. Ağır Ceza Mahkemesi’nde görülen duruşmada, tutuklu sanık Ali Çeçen, öldürülen Birgül Çeçen'in oğlu Hüseyin Çeçen, annesi Maviş Çoban hazır bulundu.

Duruşmada ilk olarak Birgül'ün 15 yaşındaki oğlu Hüseyin Çeçen tanık olarak dinlendi. Daha sonra savcı Naci Kanık, esas hakkındaki mütalaasını açıkladı. Savcı, olay günü bir tartışmanın devamında sanığın evde bulunan av tüfeği ile dışarı çıktığı, komşusu Mustafa Toprak'ın engellemek istemesine rağmen onu da tehdit ederek eşi Birgül Çeçen'in arkasından gittiği ve ateş ederek öldürdüğünü belirtti. Mütalaada, sanığın "Eşini kasten öldürmek" suçundan ağırlaştırılmış müebbet hapsi ve "Tehdit" suçundan ise 2 yıldan 5 yıla kadar hapsi talep edildi. Mahkeme, sanığın tutukluluk halinin devamına karar vererek mütalaaya karşı savunmasını hazırlaması için duruşmayı 18 Mayıs tarihine erteledi.

Duruşma sonrasında kadınlar ve Birgül'ün ailesi adliye önünde basına açıklama yaptı. İstanbul Kadın Meclisleri'nden Beyza Aksoy, Birgül'ün davasından çıkacak kararın önemli olduğunu belirterek, davanın sonraki duruşmasının da takipçisi olacaklarını söyledi. Davanın avukatlarından İpek Bozkurt da, savcının istediği ağırlaştırılmış müebbet cezasının kendilerinin de istediği ceza olduğunu vurguladı.

Açıklamada son olarak konuşan Birgül'ün annesi Maviş Çoban da adalet istediğini söyledi.


Kaynak: Jinnews - DHA

İlgili haberler
Bütün yükü Birgül sırtlardı

Boşanmak istediği kocası Ali Çeçen tarafından öldürülen Birgül Çoban’ı kadınlar öldürüldüğü yerde an...

Birgül Çoban için adalet istiyoruz

Birgül Çoban sürekli şiddete uğradığı ve boşanmak istediği için kocası tarafından sokak ortasında ka...

‘Birgül cinsel şiddet görüyordu’

Şişli’de geçtiğimiz haziran ayında boşanmak istediği eşi tarafından sokak ortasında öldürülen Birgül...