Birçok suça rağmen serbest bırakıldı, Güleren Ocak’ı vurdu
Gülsuyu Mahallesi’nde yaşayan Güleren Ocak yaşanan bir tartışma sonucu eşinin yeğeni Aykut Ocak tarafından vuruldu. Fail hâlâ aranırken, Güleren Ocak’ın ailesi evine dahi gidemiyor.

İstanbul Gülsuyu’nda yaşayan Güleren Ocak, dün akşam 17.50 civarı eşinin yeğeni tarafından vuruldu. Yaşanan bir tartışma sonucu Aykut Ocak’ın silahlı saldırısına uğrayan Güleren Ocak’ın durumu ciddiyetini korurken, iki oğlu da darp raporu aldı. Olay sonrası kaçan fail ise hâlâ aranıyor.  

İstanbul’un Maltepe ilçesi Gülsuyu Mahallesi’nde oturan, eşinin kardeşi ve ailesiyle aynı binada yaşayan Güleren Ocak dün yaşanan bir tartışma sonucu kaynının oğlu Aykut Ocak tarafından silahla vuruldu. Hastanede tedavi altında olan Güleren Ocak’ın kız kardeşi Neriman Şaşmaz yaşanan olayla ilgili Ekmek ve Gül’e konuştu. Şaşmaz, aileler arasında aylar öncesinden problem olduğunu, ablasının ve ailesinin daha önce fail ve ailesine karşı uzaklaştırma kararı aldırdığını anlattı. “Ablamı vuran Aykut Ocak problemli biri” diyen Şaşmaz şunları aktardı: “Daha önce cezaevine girmiş çıkmış, sabıkası olan, insan öldürmeye kastetmiş, bundan ceza almış, denetimli serbestlikle bırakılmış biri. Herhangi bir sebepten bir tartışmayı kavgaya dönüştüren biri ayrıca. Daha önce de ablamların evine saldırmıştı. Ablamlar alt katta bu aile üst katta oturuyor. Apartmanın arkasında da Aykut Ocak’ın babası Fuat Ocak müstakil bir evde oturuyor. Ablamların balkon gibi bir çıkıntıları var, oradan atlayıp babasının evine geçiyor. Ablamlar da haliyle ‘Buradan atlamayın, alttan normal yoldan gidin, rahatsız oluyoruz” diyorlar. Önce ablamın oğullarına saldırıyorlar. Sonra silah sıkıyorlar. Fuat Ocak azmettiriyor, o getiriyor silahı, oğluna veriyor. Silahı sıkıyor ve ablama isabet ediyor. Yeğenlerim de darbediliyor bu kişiler tarafından. Liseye giden yeğenime keserle saldırmışlar. Onlar da darp raporu aldı.” 

DÜŞÜNCELERİNİ İFADE EDENLER İÇERİDE, SUÇ İŞLEYENLER DIŞARIDA!
Ablasının durumunun ağır olduğu, kurşunun kürek kemiğinden girip kaburgayı kırdığı, omur iliğe zarar verdiği ve ciğeri zedelediği bilgisini paylaşan Şaşmaz, “Aykut Ocak şu an kaçak durumda, babası Fuat Ocak serbest bırakılmış, silahı onun verdiğine dair ifadelerimize rağmen hem de. Gerilimi de o başlattı ve karakolda da tehditlerine devam etmiş, ‘İstanbul size mi dar gelecek bize mi? Sizi bitireceğim’ demiş. Şu an çok kaygılıyız. Yeğenlerim, ablamın gelini, oğlu, torunu, ailesi evlerinde kalamıyorlar çünkü o şahıslar oralarda” dedi.  

Şu an kaçak olan Aykut Ocak’ın daha önce denetimli serbestlikten yararlanmış olması nedeniyle infaz yasasına da tepki gösteren Şaşmaz, “Suç işlemiş insanlar serbest kalacak, sokağa salınacak. Biz buna tepkiliyiz zaten, düşüncelerini ifade edenler, gazeteciler içeride tutuluyor, bunlar sokağa salınıyor. Biz yakalansa bile bırakılacak olmasından da kaygılıyız. İkincisi babanın azmettirdiğini mahalleli bile görmüş, üstüne karakolda tehditlerine devam etmiş. Bu kişi tüm bunlara rağmen serbest bırakılıyor. İnsanlar evlerine gidip kalamıyor, kaygılılar çocukları var çünkü, gençleri var. Ablamın hayati riski devam ediyor. Kamuyounda da duyarlılık oluşmasını istiyoruz” diye konuşuyor.

İlgili haberler
Dün mecliste ne oldu? Çocuk istismarı, kadına yöne...

Dün gece meclisten geçen yasada neler yer aldı? Çocukları istismara; kadınları tacize, şiddete, teca...

Cinsel suçluların cezasını indirecek ayrımcı infaz...

Ayrımcı infaz yasası yasalaştı, yeni yasaya göre, cinsel dokunmazlığa karşı işlenen suçlarda denetim...

Korona günlerinde şiddet: Bahaneler arttı, acil ön...

Kuşlara ekmek vermek, çocukların ses çıkarması bahanesiyle şiddet, uzaklaştırma kararına rağmen salg...