Beşiktaş Kadın Dayanışması: 1 Temmuz’un isyanıyla Azra ve Emine için sokaktayız!
Beşiktaş Kadın Dayanışması, katledilen Azra ve Emine için Beşiktaş sokaklarından, ‘Hayatlarımız için isyandayız, katilleri koruyanlara karşı isyandayız’ sözleri ile haykırdı.

Beşiktaş Kadın Dayanışması, katledilen Azra Gülendam Haytaoğlu ve Emine Gökkız için “Katledilen kadınlar isyanımızdır!” şiarıyla Beşiktaş’ta eylem gerçekleştirdi. Eylemde, “Azra için isyandayız”, “Koruma aklama yargıla” dövizleri taşınırken sık sık “Kadınlar sokağa hesap sormaya”, “Kadın cinayetleri politiktir” sloganları atıldı. Eylemde basın metnini Esra Soybir okudu.

‘FAİLLERİ DE KORUYANLARI DA TANIYORUZ!’

Soybir, Azra ve Emine için sokaklarda olduklarını vurgulayarak, “Biz kadınlar, hafta sonu diyerek telefon sinyaline bakmayan polisi de cezasızlık politikalarıyla katilleri cesaretlendiren yargıyı da, İstanbul Sözleşmesi’ni feshederek kadın katillerini teşvik eden devleti de, Azra’yı katleden Mustafa Murat Aydın’ı da tanıyoruz, biliyoruz. Her gün katledilen kadınların hikayelerini okuyoruz, uygulanmayan koruma kararlarını, polisin kadına yönelik şiddet yanlısı hareketlerini biliyoruz, iyi hal indirimlerini, kapatılan dosyaları, karartılan delilleri, korunan failleri biliyoruz. Biz bunları Nadira’dan, Gülistan’dan, Emine Bulut’tan, Yeldana’dan, Fatma Şengül’den biliyoruz” diye tepki gösterdi.

‘İSYANDAYIZ, SOKAKTAYIZ’

“Katledilen bütün kadınlar için isyandayız, hayatlarımız için isyandayız, katilleri koruyanlara karşı isyandayız. Azra için, Emine için sokaktayız” diyen Soybir, İstanbul Sözleşmesi’nden çekilenlerin, iktidar, yargı ve kolluk kuvvetlerinin kadın katliamlarından sorumlu olduğunu kaydetti.

Hiçbir canlıya yaşam alanı bırakılmadığına işaret eden Soybir, erkeklerin her gün kadınları katletmeye devam ettiğinin altını çizerek, “1 Temmuz’dan bu yana yaşadıklarımızın isyanıyla 6 Ağustos Cuma günü saat 19:30 da Kadıköy Rıhtımdayız” çağrısında bulundu.

Soybir, “Adalet biziz susmayacağız”, “Katledilen kadınlar isyanımızdır” sloganları ardından son buldu.

Haber-Fotoğraf: Jinnews


İlgili haberler
Diyarbakırlı kadınlar: Yaşamak ve yaşatmak mücadel...

Dicle Amed Kadın Platformu: Yaşamak ve yaşatma mücadelesinden asla vazgeçmeyecek, kadın mücadelesini...

Ankara’da katledilen Azra ve Emine için yapılan ey...

Ankara’da katledilen Azra Gülendam Haytaoğlu ve Emine Gökkız için eylem yapmak isteyen kadınlara pol...

Antalya Kadın Platformu: Kadınları katledilen bir...

Azra Gülendam Haytaoğlu ve Emine Gökkız’ın katledilmesini protesto eden Antalya Kadın Platformu, ‘Ka...