Bayramı olmayanlar: Ege Üniversitesi işçileri
'Benim şu an bir bayramım yok. Ekmeğim elimden alındıktan sonra bana bayram haram' diyor Ege Üniversitesi işçileri... İşte bayramı şeker tadında geçmeyen işlerinden olan işçilerin bayramı...

Kadro beklerken güvenlik soruşturması ileri sürülerek işten çıkarılan Genel-İş üyesi Ege Üniversitesi işçileri bayramı buruk karşıladı. İşçiler asıl bayramı işlerine geri döndüklerinde ve işsiz kalmalarına neden olan AKP iktidardan gittiğinde kutlayacaklarını dile getirdi.

İŞ AŞ YOKSA BAYRAM DA YOK
İş ve aş yoksa bayramın bir anlamının olmadığını belirten Nursevim Eskici şunları dile getirdi: “Bize bayram gelmedi. İşimize dönersek bayram olacak. Bize bayram haram. Allah’ın izniyle de işe geri dönene kadar direnmeye devam edeceğiz. Bayramda ne çocuklar için bir şey alabildik ne de misafirler için bir şeyler hazırlayabildik. Önceden aldığımız bir maaş vardı şimdi o da yok. Zaten KHK ile çıkarıldığımız için başka yerde işe de giremiyoruz. Herkese güzel bir gelecek diliyorum. Kavgasız gürültüsüz işsizliklerin olmadığı, çalışma ortamının daha hakkaniyetli olduğu bir gelecek istiyorum. Daha önce AKP’ye oy verdim ama şimdi vermemeyi düşünüyorum, beni suçsuz yere işten çıkardığı için. Ben oy verdiğim halde bunu yapan oy vermeyenlere kim bilir neler yapmıştır.”

‘BANA BAYRAM HARAM’
İşsiz olduğu için bayramın kendisinde olumlu his yaratmadığını belirten Dilek Didem Uyan “Benim şu an bir bayramım yok. Ekmeğim elimden alındıktan sonra bana bayram haram. Kimseyle de bayram kutlamak istemiyorum. Ne zaman işe girerim o gün benim bayramım. İktidara artık tamam demenin zamanı geldi de geçiyor. 16 sene boyunca belki iyi şeyler de yaptılar ama çoğu kötülük. En başta işçilere zarar verdiler, ülkeyi yok ettiler. Bu saatten sonra kim gelip nasıl bu ülkeyi kurtaracak bilmiyoruz. Ne demokrasi ne özgürlük var, dilediğimizi söylemiyoruz. Bu diktatörlüktür. Keşke bir şey yaparken halkına danışsaydı. Şimdi bu kadar kişi dur diyorsa bir bildiğimiz var. Seçimden sonra en büyük bayramı yaşayacağımızı düşünüyorum” dedi.

'BAYRAM BİZİM İÇİN GELMEDİ'
Mine Söyler de “Bayram bizim için gelmedi. 75 gündür direniyoruz. Direnmeye devam edeceğiz. Bayram bizlere değil ama gelmesi gerekenlere geldi zaten. Bayrama işsiz ve parasız olarak girdik. Sıradan bir gün gibi geçecek. Benim yaşadığım sıkıntıları ailem de yaşıyor. Ben üzüldüğüm için onlar da üzgün. 24 Haziran bize bayram arifesi olacak. Kısmet olursa da bayram 25’inde başlayacak bize” diye konuştu

İlgili haberler
Ege Üniversitesinde kadroya geçemeyen işçiler: Suç...

Yüz binlerce işçinin kadro hakkı gasbedilirken kadroya geçemeyen birçok işçi de kapı önünde buldu ke...

İşten atılan Ege Üniversitesi işçileri: Eve kapanı...

Arşiv soruşturması nedeniyle kadro dışı kalan Ege Üniversitesi işçileri, AKP iktidarının işçi emekçi...

Flormar işçileri: Biz bayrama 1 ay önce girdik

1 aydır ekmek mücadelesi verdiklerini dile getiren Flormar işçileri, ‘Biz bayrama 1 ay öncesinden gi...