Batıkentli kadınlar: Kazanımlarımızı büyüteceğiz
Batıkentli Kadınlar 25 Kasım açıklaması yaptı: Eşitlik kavgamızı büyüteceğiz.

Ankara Yenimahalle de Batıkentli Kadınlar 25 Kasım Kadına Yönelik Şiddete Karşı Mücadele ve Dayanışma Günü için bir araya geldi. Kadına yönelik şiddete karşı önlemlerin alınmasını vurgulayan kadınlar, ‘Eşitlik kavgamızı büyüteceğiz’ dedi.

Basın açıklamasında AKP-MHP ittifakının kadın mücadelesinin kazanımlarına dönük saldırılarını artırdığı ifade edildi. İstanbul Sözleşmesi'nden tek adamın kararıyla çıkılmasının ardından Anayasa değişikliği, 6284 Sayılı Kadına Yönelik Şiddetle Mücadele Yasası, nafaka düzenlemesi ve aile arabuluculuğunu da içeren Medeni Kanun’da değişiklikler yapılmak istendiği belirtilen açıklamada, “Bu hakları bize kimse bahşetmedi. Kadınlar olarak tırnaklarımızla kazıyarak elde ettiğimiz kazanılmış haklarımıza yönelik saldırılar karşısında bir araya geleceğiz, eşitlik kavgamızı büyüteceğiz” denildi.

Kadınların kayıt dışı, güvencesiz, düşük ücretli ve esnek çalışma koşullarında yoğun emek sömürüsüne maruz kaldığı belirtilen açıklamada, “Bu yetmezmiş gibi hasta, yaşlı ve çocuk bakımı da kadınların sırtına yüklenmeye devam ediyor. Batıkentli kadınlar olarak pazardan en ucuzu bulmaya artan kiralarla baş etmeye çalışıyoruz. LGBTİ+ ları hedef haline getiren AKP- MHP iktidarı ‘kutsal aile’ safsatasıyla ayrımcılığı ve nefreti körüklüyor. Kadınları aileden ibaret gören politikalarıyla tüm kamusal alanları ve özellikle eğitimi siyasal İslamcı politikalarla kuşatıyor” ifadelerine yer verildi.

Cumartesi günü saat 16.00'da Kolej Meydanı’nda yapılacak buluşmaya çağrı yapılan açıklamada, “Batıkentli Kadınlar olarak erkek şiddeti ile öldürülen kız kardeşlerimizin sesi olacağız. Şüpheli ölümü aydınlatılmayan Ceren Ünal için buradayız! Evli olduğu erkek tarafından öldürülen Sibel Köksal için buradayız! Yol ortasında samuray kılıcı ile bir erkek tarafından öldürülen Başak Cengiz için buradayız! Karakola gidip tedbir kararı aldırmasına rağmen eski eşi tarafından öldürülen Sibel kaman için buradayız!” denildi.

Fotoğraf: Ekmek ve Gül

İlgili haberler
Denizli Ekmek ve Gül, üniveristeli kadınları 25 Ka...

Denizli Ekmek ve Gül Pamukkale Üniversitesi kampüsü ve KYK çevresinde 25 Kasım'a çağrı yaptı.

Kayseri Barosu: 'Kadına yönelik her türlü şiddet b...

Kayseri Barosu, 25 Kasım kapsamında panel ve basın açıklaması düzenledi. Açıklamada konuşan Av. Eyle...

Aydın Kadın Dayanışma Platformunun çağrısıyla kadı...

Aydın Kadın Dayanışma Platformu 25 Kasım kapsamında Ekmek ve Gül Yazı İşleri üyesi Nuray Öztürk ve E...