Batıkentli kadınlar: ‘Biz dağılırsak onlar kazanır’
Ankara Yeni Batı Mahallesinde kadınlar Emek Partisi Ankara İl Örgütü tarafından “Çocuk istismarının affı olmaz” denilerek başlatılan imza kampanyası kapsamında bir araya geldi.

İkinci Yargı Paketi ile Meclis’e gelmesi beklenen çocuk istismarına evlilik yoluyla af yasa tasarısına karşı kadınların buluşmaları sürüyor. Şubat ayının başında Emek Partisi Ankara İl Örgütü tarafından “Çocuk istismarının affı olmaz” denilerek başlatılan imza kampanyası kapsamında bu kez Yeni Batı Mahallesi’nden kadınlarla bir araya geldik.

Kamuoyu tepkisi sonucu daha önce iki kez geri çekilen yasa tasarısının yeniden gündeme getirilmesine tepki duyan kadınlar, af tartışmasının bir daha gündeme getirilmemesi için ellerinden geleni yapabileceklerini söyledi.

Hükümetin, “mağdur aileler”den söz ederek çocuk evliliklerini normalleştirmek istediğini dile getiren kadınlar, çocuk istismarının ulaştığı boyutlardan tedirginlik duyduklarını ifade etti. Emek Partisi Ankara İl Örgütü tarafından başlatılan imza kampanyasına da destek veren kadınlar, kendilerinin de çevrelerinden imza toplayabileceklerini söyleyerek imza föyleri aldılar.

KADINLARIN GÜNDEMİ: İSTİSMAR, GEÇİM, ŞİDDET, KADIN CİNAYETLERİ...
Buluşmada, çocuk istismarının yanı sıra geçim derdi ve artan intiharlar da konuşuldu. Batıkent’te geçtiğimiz günlerde yaşamına son veren matematik öğretmeni İnan Avşar’ın ölümünü hatırlatan kadınlar, ekonomik krizin yaşamlarını daha da zorlaştırdığını ifade ettiler. Ülkedeki sorunlar arttıkça insanların daha umutsuz hissettiğini dile getiren kadınlar, yalnız ve çaresiz hissetmemek için yan yana gelebilmenin, birlikte mücadele edebilmenin önemini tartıştılar.

Buluşmanın bir diğer konusu ise kadına yönelik şiddet ve kadın cinayetleri oldu. Kadınların hayatlarını sürdürebilecek olanak ve destek bulamadıkları için istemedikleri evlilikleri sürdürmek zorunda kaldığına dikkat çeken bir kadın, iktidarın boşanmaları zorlaştırmayı amaçlayan politikalarının kadınların yaşamlarına mal olduğunu söyledi. Her gün yeni bir kadın cinayeti haberinin duyulduğunu ifade eden kadın, “Biz yan yana gelmezsek, bunlara karşı durmazsak olmaz. Biz dağılırsak onlar kazanır” dedi. Kadınlar, yan yana gelebilecekleri alanları yaratmanın; sitelerindeki, mahallelerindeki dayanışmayı artırmanın önemine dikkat çekerek buluşmalarını sürdüreceklerini ve daha çok kadınla yan yana gelebilmek için çabalayacaklarını ifade ettiler.

İlgili haberler
İktidarın kadın ve çocuk politikaları kaygıyı artı...

Çocuk istismarına karşı kampanya yürüten Emek Partisi Ankara İl Örgütü: İktidarın kadın ve çocuk pol...

Batıkent çocuk istismarını tartışıyor

Batıkent’te çocuk istismarı ve mücadele yolları tartışmasında kadınlar yasanın tekrar gündeme gelmem...