Başak Demirtaş'a cinsiyetçi saldırılara tepki gösterildi: 'Bu saldırı bilinçli ve örgütlü'
Başak Demirtaş'a yönelik sosyal medyada yer alan cinsiyetçi ifadelere karşı Rosa Kadın Derneği, gazeteci, siyasetçi, akademisyen, sanatçı ve çok sayıda sosyal medya kullanıcısı tepki gösterdi.

Başak Demirtaş’a yönelik sosyal medyadaki yer alan cinsiyetçi ifadelere DEM Parti Kadın Meclisi tepki gösterdi. Saldırının bilinçli ve örgütlü olduğunu belirten Halkların Eşitlik ve Demokrasi Partisi (DEM) Kadın Meclisi, “Sessiz kalanlar bilsin ki Başak Demirtaş yalnız değil” dedi.

“Sessiz kalanlar bilsin ki Başak Demirtaş yalnız değil” denilerek Demirtaş'a destek verilen açıklamada şu ifadelere yer verildi:

“Yoldaşımız Başak Demirtaş hakkında sosyal medyada yapılan cinsiyetçi, hakaret içerikli paylaşımı şiddetle kınıyoruz. Yas hakkına bile saygı duymayan, toplumun tüm değerlerini yok eden, çürüten bu dil; iktidarın toplumda yarattığı çürümüşlüğün göstergesidir. İktidara karşı en ufak eleştiride dahi şafak operasyonu ile ev basanlar, bu saldırılar karşısında sessiz kalmaktadır. Bu nedenle diyoruz ki, bu saldırılar bilinçli ve örgütlü saldırılardır. Müsebbibi ve sorumlusu da bu iktidardır. Kadın düşmanı politikalara yaslanarak yoldaşlarımıza yönelik bu saldırıları gerçekleştirilenler, buna sessiz kalanlar şunu çok iyi bilsin ki; #BaşakDemirtaşYalnızDeğildir”

Öte yandan gazeteci, siyasetçi, akademisyen, sanatçı ve çok sayıda sosyal medya kullanıcısı, Demirtaş’a yönelik ifadelere tepki gösterdi.

Rosa Kadın Derneği, "Başak Demirtaş'a yöneltilen cinsiyetçi, hakaret ve nefret söylemleri içeren dili kınıyor ve ilgili makamları çifte standartlı tutumunu bırakmaya, bu saldırılara karşı hızla harekete geçmeye davet ediyoruz. #BaşakDemirtaşYalnızDeğildir" ifadelerini kullandı.

Fotoğraf: MA

İlgili haberler
Taciz, hiçe sayılma, her koşulda işe devam etme: Ç...

Neydi bu ayrımcılık kendi çalışma ortamımız içerisinde? Takım liderlerinizden cinsel taciz görmekti...

İHD Kadın Komisyonu: Cinsiyetçi söyleme son verils...

‘Üstü kapatılan tecavüz ve cinayet iddiaları, şiddet tehditleri, kadınlara yönelik cinsiyetçi aşağıl...

Başak Demirtaş'a sosyal medyada cinsiyetçi saldırı

Başak Demirtaş, Vedat Yazıcı isimli bir kişi tarafından sosyal medyada cinsiyetçi saldırıya uğradı....