Barutçu Tekstil işçileri direnişlerinin 82’nci gününde: Hakkımızı alana kadar buradayız
Ağır çalışma koşullarına karşı Özİplik-İş Sendikasında örgütlenen ve işten atılan Barutçu Tekstil işçisi kadınlar direnişlerinin 82. gününde açıklama yaptı.

Barutçu Tekstil’de sendikalaştıkları için işten atılan Öz İplik-İş üyesi 9 kadın işçinin fabrika önünde başlattığı direniş 82. Gününde.

Barutçu tekstilde önce 3 kadın işçi işten çıkarılmış daha sonra bu sayı 9’a yükselmişti. Sendikaya üye oldukları için işten çıkarılan kadınların başlattığı direniş bugün 82. gününü geride bıraktı.

Direnişin 82. gününde fabrika önünde kitlesel bir basın açıklaması yapmak isteyen işçiler Barutçu tekstil patronunun provokasyonuyla karşılaştı. Barutçu patronu fabrika önüne şirketin kamyonlarını çekerek işçilerin yaptığı eylemin içeriden görünmesini engellemek istedi. İşçiler ise araçlar çekilene kadar yolu trafiğe kapattı. Daha sonra fabrika önüne çekilen araçlar kaldırıldı.

‘SENDİKAYA ÜYE OLMA ÖZGÜRLÜĞÜNE SAYGI GÖSTERİN’

Barutçu Tekstil işvereninin hukuk tanımaz tavrı ve anayasayı ihlal etme girişimini engellemek için bekleyişe devam ediyoruz diyen Öz İplik İş Bursa Şube Başkanı Ekrem Saraçoğlu, “Sendikaya üye olan 9 işçi arkadaşımız işten çıkarıldı. Buradan Barutçu Tekstil İşverenine Sesleniyoruz, çalışanların sendikaya üye olma özgürlüğüne saygı gösterin. Baskıcı tutumdan vazgeçin. Biz çalışma barışının sağlanmasını istiyoruz. İşverenin inatçı ve baskıcı tutumundan vazgeçmesini bekliyoruz” dedi.

‘BASKILAR BİZİ BİRBİRİMİZE KENETLİYOR’

Hakkımızı alana kadar fabrika önünden ayrılmayacağız diyen kadın işçiler, “Bizlerin anayasal hakkı olan sendikal hakkımız tanınsın. İçeride ve dışarıda ne kadar baskı yaparlarsa yapsınlar biz kararlıyız. Yaptıkları baskılar bizleri yıldırmak yerine daha da güç veriyor ve birbirimize daha fazla kenetlendiklerini” ifade ettiler. (Bursa/Ekmek ve Gül)

Görsel: Ekmek ve Gül

İlgili haberler
Barutçu Tekstil'de işten çıkarılan kadın işçiler:...

Öz-İplik İş'e üye olan 4 kadın işçinin işten çıkarılması üzerine, Barutçu tekstilde işçiler fabrika...

Bursa Barutçu Tekstil'de 3 kadın işçi daha işten ç...

Barutçu Tekstil’de sendikalaştıkları için işten atılan Öz İplik-İş üyesi 4 kadın işçinin fabrika önü...

25 KASIM 2022 | Bursa'da kadınlar yasağa rağmen so...

Bursa Valiliği, bugün yapılacak 25 Kasım yürüyüşüne yasaklamasına rağmen kadınlar barikatı aşarak yü...