Bandırma Ekmek ve Gül Topluluğu şiddete karşı yan yana gelmeye çağırıyor
Bandırma Ekmek ve Gül Topluluğu’ndan kadınlar 25 Kasım’a giderken yaşadıkları sorunları tartıştılar. Şiddete dur demek için 21 Kasım günü Bandırma Cumhuriyet Meydanı’na çağrı yapıyorlar.

Bandırma Ekmek ve Gül Topluluğu olarak pazar günü bir araya gelerek 25 Kasım’a giderken neler yapabileceğimizi konuştuk. Bir arada bulunan genç kadınlar Türkiye’deki kadın cinayetlerinin bu kadar artmasının sebeplerini tartıştı. Kadınlar, alınan önlemlerin yetersiz kaldığı, eşit ve adaletli yargılama sürecinin olmamasının durumu iyice kötüleştirdiğini düşünüyorlar.
Üniversiteli bir arkadaşımız eski sevgilisi tarafından tehdit mesajı aldığını ama hiçbir yere gidemediğini, korktuğunu belirtiyor çünkü en sonunda kendisinin suçlanacağını düşünüyor. “İstanbul Sözleşmesi gerçekten uygulansaydı, benim korkum başkalarının dillerinde olmasaydı, çoktan bu tehditlerin önüne geçebilirdim” dedi.
Üniversiteli başka bir arkadaşımız çalışmak zorunda olduğunu ama bir türlü iş bulamadığını ifade ederken “bunun stresi bana yetiyor, zaten aile desteği de alamıyorum” dedi.
Yaşadığımız tüm sorunları konuştuğumuzda “bu böyle gitmez, biz hep kötünün iyisini düşündük ama artık en iyimiz bile çok kötü. İktidar şirketlere milyonlarca para yatırırken biz kadınlar daha kıt kanaat geçinmeye çalışıyoruz” sonucuna vardık. İstanbul Sözleşmesi’nin uygulanması gerekirken devlet neden bu sözleşmeye karşı çıkıyor? Karşı çıkılması gerekenler şiddetin sömürünün yaratığı her türlü durumudur.
Gücümüzü birleştirirsek her yerde buna dur diyebiliriz. Nasıl ki İstanbul Sözleşmesi’nin uygulanması için direniyorsa kadınlar, bizler her konuda bir araya gelebiliriz diyerek 21 Kasım Cumartesi günü Cumhuriyet Meydanı’nda oturma eylemi ve basın açıklaması kararı aldık.

İlgili haberler
Bu enkazı biz kaldıracağız!

25 Kasım, tüm dünyada kadınların bu dünyanın halklar için; kadınlar ve çocuklar için ‘enkaz’ haline...

Sabretmeyeceğiz, acıyı bal eylemeyeceğiz!

Sabredecek takat, acıyı eyleyecek bal kalmadı artık! Bize düşen kendileri saraylarda lüks içinde yaş...

ŞİDDETE KARŞI BİZİM SÖZÜMÜZ: Her yerde birlikte mü...

Şiddete karşı sözümüzü söylemekten, bu sözleri diğer kadın seslerine katmaktan, birbirimize tutunmak...