Balçova ve Narlıdere Ekmek ve Gül Kadın Dayanışması gruplarından dayanışma çağrısı
Balçova ve Narlıdere Ekmek ve Gül Kadın Dayanışması grupları “Sevgili kız kardeşlerimiz, Hepimize geçmiş olsun…” diyerek, deprem yaralarını dayanışma ile sarma çağrısı yaptı.

Balçova ve Narlıdere Ekmek ve Gül Kadın Dayanışması grupları yaptıkları yazılı açıklamada, “Biliyoruz ki, deprem sadece Bayraklı’nın yıkılan binaların, yakınlarını kaybedenlerin sorunları değil; evimiz bu depreme de dayandı deyip arkamıza yaslanamayız diyen kadınlar, daha önceki deneyimlerden de biliyoruz ki zamanla depremzedelerin sorunları daha büyük bir krize yol açacak ama şuandaki ‘yardım elleri’ azalacak. O nedenle dayanışmamızın güçlendirilmesi çok önemli” dedi.  

Çağrı metinlerinde depremin değil politikaların, tedbirsizliklerin öldürdüğünü dile getiren dayanışma grupları “Kentsel dönüşüm, rantsal dönüşüm demektir, oy uğruna üst üste imar affı çıkarılması sistemin halk düşmanı karakterini ortaya koymaktadır” diyerek, “Yaşanabilir Kentler”in rant amacıyla müteahhitlerin eline bırakılan projelerle değil; kamu kaynaklarının kamu eli ile kullanılması yoluyla gerçekleştirilmesi gerektiğinin vurgusunu yaptı.

Deprem sonrası bir başka dayanışma çağrısını da Balçova’da Balçova Alevi Bektaşi Derneği ile Narlıdere’de Çatalkaya Yardımlaşma Derneği ile birlikte başlatıldı.

İlgili haberler
Depremzede Zehra Kurt: Ev arıyoruz ama ev yok, ola...

Depremden dolayı evi kullanılamaz halde olan Zehra Kurt, ‘Benim 1800 lira gelirim var. Ev arıyoruz a...

Deprem sonrası kadınlar ne yaşıyor?

Deprem gibi afetler sonrasındaki olumsuzluklara dair kadınların yaşadıkları ise daha özel ele alınma...

Depremin görünür kıldığı: İşsizlik, yoksulluk, açl...

Deprem kaygısıyla çadırlara sığınanların çoğu, pandemi döneminde ya işsiz kalmış insanlardan oluşuyo...