Babasının istismarına maruz kalan çocuk polislere göre rüya görmüş
Mardin’de 8 yaşındaki kızına cinsel istismarda bulunduğu iddiasıyla tutuklu olarak yargılanan F.Y’ye 30 yıl hapis cezası verildi. Polis karakolda anneye çocuğun rüya görmüş olabileceğini söylemiş.

Olay 8 yaşındaki kız çocuğunun yaşadıklarını annesine anlatması ile ortaya çıktı. 8 yaşındaki kız çocuğu, babasının herkes uyuduktan sonra başka bir odaya götürdüğünü ve istismara maruz kaldığını annesine anlattı. Kızının olayı kendisine anlatmasından sonra üç-dört gün gözlemlediğini aktaran anne daha sonra şikayetçi oldu. Çocuk ifadesinde yaşadığı istismarı anlatırken başkasına anlatması halinde babasının annesini öldürmek ve hapse attırmakla da tehdit ettiğini aktardı.

Mardin 5.Ağır Ceza Mahkemesinde görülen duruşmada tutuklu sanık F.Y kovid-19 tedbirleri kapsamında SEGBİS ile hazır edildi.

İSTİSMAR FAİLİ BABADAN BİLDİK SAVUNMA: İFTİRA

SEGBİS ile savunması alınan baba F.Y., suçlamaları kabul etmediğini dile getirerek, “Eşim bana iftira atmıştır. Daha önce de benden boşanmak istemişti. Ben kabul etmedim. ‘Ayıptır, daha önce de evlenip boşanmışsın ailen sana ne der’ dedim. Eşimle imam nikahlı evliyiz. 4 tane çocuğumuz vardı. Son zamanlarda benden ayrı yatmaya başladı. Benden boşanmak için çocukları kullanmaya başladı. Kızımın beyanları doğru değildir. Ben her zaman çocuklarımla oynarım. Ben baba olduğum için tabii ki kızıma sarılma ve öpme hakkım vardır” dedi.

‘POLİSLER DİNLEMEDEN BANA ÇOCUĞUN RÜYA GÖRDÜĞÜNÜ SÖYLEDİLER’

Duruşmada söz alan anne, kızının kendisine olayı anlattığında direkt karakola gittiğini aktararak, “Polisler bana birçok çocuğun rüya gördüğünü, travma geçirebileceğini, bu çocuğun yalan söyleyebileceğini söylediler. Orada 1-2 saat kaldık. Çocuk ile konuştular. Sonra babayı çağırdılar. Babayı sorguya aldılar. Çocuğum bana bayramın ikinci günü babası dışarı çıktığı sırada bir şey anlatacağını söyledi. Kızıma ‘Ne sorunun ne derdin var’ diye sordum. Babasından hiç şüphelenmedim. Kızım bana olayı anlattı. Şikayetten birkaç gün önce ramazan ayında sabah kalktığımda kızımın alt pijamasının o gece giydiğinden farklı olduğunu gördüm. Kendi çocuklarımın babasından asla şüphelenmiyordum. Ama kızım anlattıktan sonra ve üç dört gün gözlemem üzerine şikayetçi olmaya karar verdim” diye konuştu. Mağdur avukatları da tek tek söz alarak, sanık hakkında en üst sınırdan cezalandırma yapılmasını talep etti.

30 YIL HAPİS CEZASI VERİLDİ
Mahkeme heyeti sanık F. Y.’ye hakkında, kızına yönelik eylemini tehditle ve zincirleme olarak gerçekleştirdiği gerekçesiyle 33 yıl 9 ay hapis cezası verdi. Mahkeme, TCK’nin 61/7 maddesi uyarınca süreli hapis cezasının 30 yıldan fazla olamayacağı gerekçesiyle sanığa 30 yıl hapis cezası verdi.


İlgili haberler
Çocuklarını istismar eden M.A.K. 35 yıl 7 ay 15 gü...

Takipsizlik verilen çocuk istismarı soruşturmasında kadınların ısrarı sonucu dava açıldı, istismar z...

Kadın dayanışması ile takipsizlikten tutuklamaya g...

İki çocuğunu istismar eden baba yargı tarafından defalarca ‘aklandı’ ancak kadın dayanışması erkeği...

İstismar davası dosyasını sosyal medyadan paylaşan...

Adana’da çocuklarına istismarda bulunduğu gerekçesiyle hakkında dava açılan M.A.K. ulaştığı dava dos...