'Aysel Tuğluk İçin Özgürlük' isteyen kadınların sayısı 5 bini geçti
Aysel Tuğluk'a Özgürlük İçin 1000 Kadın diyerek yola çıkan kampanya 4 günde farklı ülkelerden, mesleklerden 5000’i aşkın kadına ulaştı. Kadınlar Tuğluk'un derhal serbest bırakılmasını istiyor.

Yaşadığı sağlık sorunları nedeniyle cezaevinde kalması uygun olmayan eski HDP Milletvekili Aysel Tuğluk tüm itirazlara rağmen Kandıra 1 No’lu F Tipi Kapalı Cezaevinde tutuluyor. Kocaeli Üniversitesi Tıp Fakültesi Araştırma ve Uygulama Hastanesi Adli Tıp Ana Bilim Dalı tarafından hazırlanan raporda, Tuğluk’un hastalığından kaynaklı cezaevinde kalamayacağının söylenmesine rağmen İstanbul Adli Tıp Kurumu (ATK), Tuğluk hakkında “Cezaevi şartlarında infazına devam ettirebilir” kararı verdi.

Kadınlar, “Aysel Tuğluk’a Özgürlük için 1000 Kadın” çağrısıyla bir kampanya başlatarak Aysel Tuğluk’un ve hasta mahpusların yaşam hakkına dikkat çekmek için imza kampanyası başlatmışlardı. Kampanya dört günde 5 bin kadına ulaştı. Sosyal medyada #BinlerceAyseliz diyerek “Aysel Tuğluk’a Özgürlük İsteyen binlerce kadından biri de benim” cümleleriyle hasta mahpusların durumuna dikkat çekerek Aysel Tuğluk’un onurlu bir tedavi hakkı için derhal serbest bırakılmasını isteyen kadınlara farklı ülkelerden de destek geldi.

Amerika, Afrin, Almanya, Avustralya, İsviçre, Belçika, Birleşik Krallık, Brezilya, Danimarka, Dominik Cumhuriyeti, Finlandiya, Fransa, İspanya, Hollanda, İrlanda, İsveç, İtalya, Kanada, Kıbrıs, Küba, Letonya, Lübnan, Norveç, Nepal, Portekiz, Rusya, Türkiye, Yunanistan, Slovenya'dan kadınlar “Aysel’in hayatının bu şekilde riske edilmesine daha fazla sessiz kalamayız. Seyirci olamayız. Hayatın ve mücadelenin her alanından kadınlar olarak herkesi Aysel için ses vermeye davet ediyoruz.” dedi.

Kampanya için oluşturulan ayseltuglukicin1000kadin.org sitesinden imza kampanyası devam ediyor.

Görsel: ayseltuglukicin1000kadin.org 

İlgili haberler
Aysel Tuğluk'a özgürlük için binlerce kadın ortak...

Aysel Tuğluk'a Özgürlük İçin 1000 Kadın diyerek yola çıkan kampanya bir gecede farklı ülkelerden, me...

Kadın örgütlerinden çağrı: Aysel Tuğluk tahliye ed...

Yaşadığı sağlık sorunları nedeniyle cezaevinde kalması uygun olmayan eski HDP Milletvekili Aysel Tuğ...

HDP’li vekillerden Garibe Gezer ve Aysel Tuğluk iç...

Adalet Bakanlığı bütçesi görüşmelerinde Garibe Gezer ve Aysel Tuğluk’un fotoğraflarını taşıyan HDP'l...