Ayşe Karaman davasında anne Feride Karaman darp edildi
Ayşe Karaman’ı ölümüne ilişkin görülen davada ailenin avukatının reddi hakim talebi reddedildi, dosya bir üst mahkemeye gönderildi. Karara tepki gösteren anne Feride Kahraman ise darp edildi.

Ankara’da anestezi teknikeri Ayşe Karaman’ın ölümüyle ilgili Uzman Dr. Özgür T.’nin tutuksuz yargılanmasına devam edildi. Mahkeme, savcının talebiyle Karaman’ın kanında bulunan ilacın etki süresi, etki hızı ve ölümle ilgisi hakkında Adli Tıp Kurumu ve Eczacılar Odasından rapor alınmasına karar verdi. 

Anestezi teknikeri Ayşe Karaman, 29 Temmuz 2019 sabahı, erkek arkadaşı Uzman Dr. Özgür T.’nin, Çankaya ilçesi Dikmen Mahallesi’ndeki evinde ölü bulundu. Cumhuriyet savcısının yaptığı incelemede, genç kızın yattığı yatağın yanındaki komodinin üzerinde bazı ağrı kesici ve ‘propofol’ etken maddeli anestezi ilaçları bulundu. Soruşturma sonunda tutuklanan Özgür T. hakkında Ankara 5’inci Ağır Ceza Mahkemesinde ‘tasarlayarak öldürmek’ suçundan dava açıldı. Davanın 5’inci celsesinde sanık Özgür T., delilleri karartma ihtimali olmadığı gerekçesiyle tahliye edildi.

AİLE AVUKATI REDDİ HAKİM TALEBİNDE BULUNDU
DHA’dan Özkan Arslan’ın haberine göre davanın bugün görülen 7’nci celsesine sanık Özgür T., Ayşe Karaman’ın annesi Feride ve babası Adem Karaman ile taraf avukatları katıldı. Karaman ailesinin avukatı Tevfik Tolga Beyendi, bir önceki celsede mahkemeye fiziki olarak veremedikleri, Karaman’ın ölümüne neden olan ilaçları daha önce kullanıp kullanmadığı, kullandıysa hangi sıklıkla ve hangi dozda kullandığının tespiti, sanığın verdiğini iddia ettiği ilacın dozunun ölüme neden olup olmayacağı gibi soruların cevaplanması için hazırlanan bilimsel raporu mahkemeye sundu. Avukat Beyendi, gelinen aşamada mahkemenin tarafsızlığını yitirdiği gerekçesiyle reddi hakim talebinde bulunduklarını belirten dilekçeyi de mahkemeye verdiklerini, aynı zamanda önceki celselerde mahkemece kabul edilmeyen, Karaman’ın kanında tespit edilen ilacın ölümüyle ilişkisinin aydınlatılması için tekrar Adli Tıp Kurumu’nda rapor alınmasını talep etti.

MAHKEME REDDİ HAKİM TALEBİNİ RET, RAPOR TALEBİNİ KABUL ETTİ
Avukat Tevfik Tolga Beyendi’nin talepleri doğrultusunda görüşü sorulan cumhuriyet savcısı, reddi hakim talebinin usule aykırı olduğu gerekçesiyle reddine, ilaç konusunda Karaman’ın ölümüne etkisini ortaya koyacak raporun Adli Kurumundan istenilmesi yönünde görüş bildirdi. Mahkeme heyeti de reddi hakim talebinin usule aykırı olduğu gerekçesiyle reddine, bu yöndeki dilekçenin bir üst mahkemeye verilmesine, dosyanın Adli Tıp Kurumuna gönderilerek ilacın etki süresi, etki hızı ve maiyeti hakkında ayrıntılı rapor istenilmesine, ayrıca Eczacılar Odasından da söz konusu ilaçla ilgili benzer şekilde rapor istenilmesine karar vererek, duruşmayı erteledi.

FERİDE KARAMAN DARP EDİLDİ
Duruşmada sanığın ceza almamasına tepki gösteren Ayşe’nin annesi Feride Karaman, mahkeme heyetine, “Olmayacak şeyleri gerçekleştirdiniz, katili çıkardınız ya Ayşe’yi de mezardan çıkartın. Adalet yerini bulacak. Benim yavrumu yaktınız” diye tepki gösterdi.

Bu sırada çok sayıda polis Feride’yi darp ederek duruşma salonundan çıkardı.


İlgili haberler
Ayşe Karaman davasında sanık için adli kontrol ile...

Anestezi Teknikeri Ayşe Karaman’ı öldürdüğü suçlamasıyla yargılanan sanık Anestezi Uzmanı Dr. Özgür...

Ayşe Karaman davasında sanık ‘Doktora ihtiyaç var’...

Anestezi Teknikeri Ayşe Karaman’ı öldürdüğü suçlamasıyla yargılanan Anestezi Uzmanı Dr. Özgür T. “Do...

Anne Karaman: Bu adam tutuksuz yargılandığında her...

Ayşe Karaman’ı ‘tasarlayarak öldürme’ suçundan tutuksuz yargılanan Özgür Tarhan yine tutuklanmadı. A...