Ayşe Karaman davasında sanık için adli kontrol ile tahliye kararı verildi
Anestezi Teknikeri Ayşe Karaman’ı öldürdüğü suçlamasıyla yargılanan sanık Anestezi Uzmanı Dr. Özgür Tarhan için adli kontrol ile tahliye kararı verildi.

Anestezi Teknikeri Ayşe Karaman’ı damar yoluna ilaç enjekte ederek öldürdüğü suçlamasıyla yargılanan sanık Anestezi Uzmanı Dr. Özgür Tarhan için adli kontrolle tahliye kararı verildi. 

Şüpheli ölümle ilgili olarak Tarhan hakkında “tasarlayarak öldürme suçundan ağırlaştırılmış müebbet hapis talebiyle Ankara 5. Ağır Ceza Mahkemesinde dava açılmıştı. Özgür Tarhan için bugün görülen duruşmada adli kontrol şartı ile tahliye kararı verildi.

ÖLÜM NEDENİ ANESTEZİK MADDE

Mahkeme dosyaya ilişkin Adli Tıp Kurumundan rapor alınmasına karar vermişti. Beklenen rapor dava dosyasına girdi. Raporda Ayşe Karaman’ın ölümünün anestezik madde (propofol, fentanil) alımına bağlı meydana gelmiş olduğu” tespiti yapılarak, “Propofol aneztezide kullanılan bir ilaç olup aynı zamanda kötüye kullanılmasının da mümkün olduğu, Sağlık Bakanlığı uygulamalarına göre bu ilacın eczanelerde satışının yapılmadığı sadece sağlık kuruluşlarına verildiği, kişilerin ve sağlık personelinin bu ilacı satın alamadığı, dolayısıyla bu ilacın verildiği kuruluşun dışına çıkartılmasının uygun olmadığı, ayrıca hekim ifadesinde belirtildiği üzere propofolun enjektör içinde taşınmasının da tıbben uygun olmadığı” belirtildi.

“ANLAŞILAMADI, TAKDİR MAHKEMENİN”

Raporda “Propofolun çantadan ölen tarafından alınarak mı kullanıldığı hekim tarafından mı uygulandığının anlaşılmadığı bunun adli tahkikatla aydınlatılması gerektiği” tespiti yapıldı. Raporda “Kişinin ölümünün TCK 83. Madde (Kasten öldürmenin ihmali davranışla işlenmesi) veya TCK 85. Maddesi (Taksirle öldürme) kapsamında değerlendirileceği hususunun mahkemenizce değerlendirilmesinin uygun olduğu oy birliğiyle mütalaa olunur” ifadelerine yer verildi.

Anestezi teknikeri Ayşe Karaman'ın şüpheli ölümüne ilişkin davanın sanığı Özgür Tarhan, adli kontrol şartıyla tahliye edildi. 

İlgili haberler
Ayşe Karaman’ın annesi ve avukatı: İntihar etmedi,...

Doktor Özgür T.'nin evinde ölü bulunan anestezi teknikeri Ayşe Karaman'ın annesi Feride Karaman, kız...

Ayşe Karaman davasında sanık ‘Doktora ihtiyaç var’...

Anestezi Teknikeri Ayşe Karaman’ı öldürdüğü suçlamasıyla yargılanan Anestezi Uzmanı Dr. Özgür T. “Do...

Ayşe Karaman davasında tanık: ‘Damar yolunu açık g...

Ayşe Karaman’ı ilaç enjekte ederek öldürmekle suçlanan Özgür Tarhan’ın yargılandığı davada tanık ola...