Aylin Sözer Davası| Sanık yine yalana sarıldı, ‘Tuzak kuruldu, suçsuzum’ dedi
Dr. Aylin Sözer’i işkence ederek öldüren sanık Kemal Ayyıldız yargılandığı davanın 2. duruşmasında yine yalana sarıldı, tanıklara rağmen kendine tuzak kurulduğunu iddia etmeye devam etti.

İstanbul Aydın Üniversitesinde öğretim üyesi olan 48 yaşındaki Dr. Aylin Sözer’i işkence ederek öldüren sanık Kemal Ayyıldız’ın yargılandığı davanın 2. Duruşması görüldü. Sanık suçlamaları kabul etmeyerek ‘Delilleri araştırın eğer çıkmazsa beni idam edin. İdam etmezseniz ben intihar edeceğim zaten’ dedi.

İstanbul Anadolu Adliyesi 7. Ağır Ceza Mahkemesindeki duruşmaya tutuklu sanık Kemal Ayyıldız SEGBİS’le bağlandı. Duruşmada taraf avukatları da yer aldı. Aylin Sözer’in komşusu D.K. duruşmada tanık olarak dinlendi. Olay günü sanık Ayyıldız’ı evinin önünde gördüğünü, Ayyıldız’ın kapüşonunu kapatarak binaya girdiğini ve kendinden şüphelendiğini söyledi. Bir süre sonra Sözer’in evinden çığlık sesi duyduğunu kaydeden tanık D.K. bir süre sonra binalarının önüne polis ekibi geldiğini kaydetti. Sözer’in evinden dumanlar çıktığını kaydeden D.K. akşam haberlerinde gösterilen kişinin olay günü gördüğü kişi olduğunu belirtti.

SANIK SUÇU BAŞKASININ İŞLEDİĞİNİ İDDİA ETMEYE DEVAM ETTİ

Sanık Kemal Ayyıldız ise beyanında tanığın ifadelerinin kendisi için çok önemli olduğunu belirterek bir ilk duruşmadaki iddialarını sürdürdü. Üzerine atılı suçlamayı kabul etmediğini belirterek cinayeti başka bir şahsın işlediğini ve kendisine tuzak kurulduğunu iddia eden sanık, “Benim Aylin Sözer’i öldürme gibi bir kastım, amacım olmadı. Benden önce vefat etmişti. Benim eve giriş saatimle, ölüm saati farklı. Ben yediğim darbeden sonra ne olduğunu hatırlamıyorum. Aylin Sözer’in başka insanlar tarafından öldürüldüğünü söyledim” dedi. Sanık avukatının da azledilmesini talep etti.

Sanık sözlerinin devamında “Delilleri araştırın. Ben buradan bir şey elde edemeyeceğim, sadece doğruyu istiyorum. Delilleri araştırın eğer çıkmazsa beni idam edin. İdam etmezseniz ben intihar edeceğim zaten” dedi. Kapının önüne kurduğu barikatı yakarak polislere direndiğini kabul eden sanık Ayyıldız, bu eylemi çocuklarının hayatı için yaptığını öne sürerek “Ben ceza almaktan korkmuyorum. Ama benim hayatımla birlikte diğer hayatları da söndürmeyin” diye konuştu.

Sanık avukatı müvekkilinin beyanlarının ardından sanığın savunamayacağından duruşma salonundan ayrılmak istedi.

TUTUKLULUK HALİ DEVAM ETTİ

Avukat beyanlarının alınmasının ardından ara kararını açıklayan mahkeme heyeti, sanık Kemal Ayyıldız’ın tutukluluk halinin devamına karar verdi. Sanık Ayyıldız’a avukat atanmasına karar veren heyet, eksikliklerin giderilmesi için duruşmayı erteledi.

İDDİANAMEDEN
Anadolu Cumhuriyet Başsavcılığınca hazırlanan iddianamede Aylin Sözer’in 26 Kasım 2020’de hayatını kaybettiği anlatılırken, sanığın “Tasarlayarak bir suçu gizlemek delillerini ortadan kaldırmak veya işlenmesini kolaylaştırmak ya da yakalanmamak amacıyla kasten öldürme” suçundan ağırlaştırılmış müebbet hapis cezasıyla cezalandırılması istedi. Ayrıca sanık Ayyıldız’ın “Silahla konutta yağma”, “Mala zarar verme”, “Banka veya kredi kartlarının kötüye kullanılması” ve “Bina veya eklentileri içinde muhafaza altına alınmış eşya hakkında nitelikli hırsızlık” suçlarından toplamda 16 yıl 5 aydan 35 yıl 6 aya kadar hapsi talep ediliyor.
Diğer sanık Murat Delde hakkında da olay günü Kemal Ayyıldız’a IBAN gönderdiği gerekçesiyle “Banka veya kredi kartlarının kötüye kullanılması suçuna teşebbüs” suçundan 9 aydan 4 yıl 6 aya kadar hapsi isteniyor.

Haber: DHA

Fotoğraf: Evrensel

İlgili haberler
İstanbul Aydın Üniversitesi öğrencileri katledilen...

İstanbul Aydın Üniversitesinde görevli olan Dr. Aylin Sözer katledilişinin 1. yılı yaklaşırken Kadın...

Öldürülen akademisyen Aylin Sözer’in davası | Sanı...

Dr. Aylin Sözer’i işkence ederek öldüren sanık Kemal Ayyıldız savunmasında cinayeti başkasının işled...

Akademisyen Aylin Sözer katledildi, üniversite top...

İstanbul Aydın Üniversitesinde görevli olan Dr. Aylin Sözer, Kemal Delbe isimli erkek tarafından boğ...