Aygül Doku 100 gündür kayıp olan Gülistan’ı sordu: Gülistan Doku nerede?
100 gündür kayıp olan Gülistan Doku için, ablası Aygül Doku sosyal medya hesabından açıklama yaptı. Sosyal medyada ‘#Gülistansız100gün’ etiketi ile eylem yapıldı.

Gülistan Doku’nun ablası Aygül Doku, sosyal medya hesabında kardeşinin 100 gündür neden bulunmadığını sordu.

Gülistan’ın arandığı barajda 17 gün önce Esma Kılıçarslan’ın bulunduğunu hatırlatan Doku, “Ne şekilde atıldığını bilmiyoruz. Fakat bu kadar kısa sürede ortaya çıkması Gülistan’ı arayan ekipler, AFAD, emek verenlerin hepsi Gülistan’ın suda olmadığını söylüyor. Çünkü akıntı yok, su durgun. Ben de soruyorum peki ‘Gülistan Doku’ nerede?” dedi.

‘100 GÜNDÜR BEKLİYORUZ’
Kardeşi Gülistan’ın kaybolmadan önce sınava gireceği için not çıkardığını söyleyen abla Doku, “Her şey normalken Gülistan o gece Zaynal’ın aile evine gidiyor. Daha sonra Zaynal tarafından darbedilerek kolundan tutulup araca zorla bindirilmeye çalışılıyor. Olay yerine polis geliyor. Sabah tekrar o çocuğun yanına gidiyor. Gülistan’ın başına ne geldi sorusu açık ve net ortada değil mi? Peki şunu soruyorum. Bu çocuk gözaltına alınmadı. Peki neden hâlâ tutuklanmıyor? Biz 100 gündür neyi bekliyoruz. 100 gündür neden hâlâ bir noktaya varamıyoruz. Suda ise cesedini alalım dedik. 100 gündür bekliyoruz. Herkes umudunu yitirmiş durumda” diye konuştu.

Doku, şu çağrıda bulundu: “Buradan herkese sesleniyorum. Bizi yönetenlere, muhalefete, hak, hukuktan bahsedenlere, avukatlara, evinde kız çocuğu olan herkese sesleniyorum. 100 gündür kızınızdan haber almazsanız ne yapardınız? Bu kadar sabırlı olur musunuz?”

Gülistan’ın kaybolmasının üzerinden 100 geçmesi üzerine sosyal medyada "#Gülistansız100gün" etiketi ile sosyal medya eylemi gerçekleştirildi.

 

İlgili haberler
Kadıköy'de kadınlar sordu: Gülistan Doku nerede?

Kadıköy’de kadınlar Dersim’de 22 gündür haber alınamayan Gülistan Doku içi sokağa çıktı: Bir kişi da...

Gülistan Doku’ndu, biz döküldük: Kıyıya vuran gerç...

Gülistan’dan hâlâ haber yok, yapılanlar ve açıklamalardan ‘güven’ denilen şey çıkmıyor ve Dersim’de...

Kadınlar soruyor: Gülistan Doku nerede?

Adana ve Mersin Kadın Platformları Dersim’de kaybolan ve kendisinden haber alınamayan Gülistan Doku...