Aydın Söke'de çocuk istismarına beraat...
Aydın Söke'de 14 yaşındaki kızını cinsel istismara maruz bırakan erkek beraat etti. Duruşma sonrası çocuk sinir krizleri geçirirken davaya katılan kadın örgütleri karara tepki gösterdi.

Didim'de14 yaşındaki İ.A. babasının sistematik cinsel istismarına maruz kaldığını belirterek CİMER'e şikayette bulundu. Daha sonrasında mahkemeye yansıyan olayda İ.A. koruma altına alındı. Ancak bugün görülen davada sanık iddiaları reddetti ve hakkında beraat kararı verildi. Karar sonrası mahkeme koridorunda İ.A. ağlayarak sinir krizi geçirdi.

Söke 2. Ağır Ceza Mahkemesi'nde yapılan duruşmaya Kuşadası, Söke ve Didim'den kadın örgütleri de katılım gösterdi.

Kadınlar karara tepki gösterirken davanın avukatları Nilgün Öğünçlü ve Işık Arcan şunları söyledi: “Her on davadan ancak bir tanesinde fail ceza alıyor, bizim için çocuğun beyanı esastır. Ne yazık ki mahkeme, yargılamada çocuğun beyanını, ifadesini, ifade verirken yaşadıklarını göz önüne almadı. Erkek adalet erkek bir karar verdi ama bu dava da burada bitmedi. İstinaf’a gideceğiz, bu davayı burada bırakmıyoruz, çocuğumuzun ve annemizin yanındayız. Resmi itirazlarımız olacak, kızımız babanın soyadını taşımak istemiyor. Onun bu arzusunu yerine getirmek adına çocuğun soyadının değişmesi için de gerekli davayı açacağız. Bu davanın da sonuna kadar takipçisi olacağız.“

İlgili haberler
8 maddede çocuk istismarıyla ilgili doğru bildiğin...

Çocuk istismarı haberleri her geçen gün artıyor, ailelerin tedirginliği de öyle. Peki çocuk istismar...

GÜNÜN ÖNERİSİ: Çocuk istismarından haberdarsanız b...

Çocuk istismarından, ihmalinden kuşkulanıyor ya da bunu biliyorsanız istismarın durması ve çocuğun k...

Çocuk istismarı yüzde 700 arttı

2016 yılı Çocuk İstismarı Raporunu açıkladı. Rakamlar Türkiye’deki tabloyu ortaya koyuyor: Son 10 yı...