Aydın Belediyesinde işten atılan işçilerin aileleri öfkeli!
Sosyal-İş sendikasına üye oldukları için Aydın Büyükşehir Belediyesindeki işlerinden atılan işçiler hakları içine direniyor. Direnişin en büyük destekçileri işçilerin eşleri ve anneleri oldu.

Aydın Büyükşehir Belediyesine bağlı Aydın İmar AŞ’de çalışırken DİSK’e bağlı Sosyal-İş Sendikasına üye oldukları için işten atılan 9 işçinin direnişlerinin 128. gününde ailenin kadınları öfkelerini dile getirdi.

İşten atılan işçilerden Okan Aslan’ın annesi “Çocuğum sendikalı olduğu için işten atıldı. Ne diyeyim? Ben evladımın arkasındayım. Hakkını araması için destek olmaya geldim” dedi.

Okan Aslan’ın eşi Sevda Aslan ise “Eşim haksız yere işten çıkarıldı. 3 çocuğumuz var. Eşim hakkını aradığı için, sendikaya üye olduğu için atıldı. Ne yol parası vardı, ne yemek parası vardı, asgari ücretle biz üç çocuk okuttuk bu zamana kadar. Haksız yere işten çıkarıldığı için eşimin sonuna kadar yanındayım. Ben üç kız çocuğumu öyle yetiştireceğim ki hiçbir zaman kimsenin malına göz koymayacaklar, hak yemeyecekler, işçilerin hakkını verecekler. Benim eşim işten çıkarılınca ne tazminatını alabildi ne de işsizlik maaşı alabildi. Özlem Çerçioğlu elini vicdanına koysun öyle karar versin” diye seslendi.

İşten atılan Yunus Cengiz’in eşi Nazire Cengiz de “Eşimin hiçbir suçu yok, hiçbir neden yok, sadece sendikalı oldukları için işten atıldılar. Özlem Çerçioğlu’ya sesleniyorum, o da bir anne benim de iki tane evladım var. Gece yattığında rahat uyuyabiliyor mu? Hiç düşünüyor mu bu işten attığı insanlar ne yapıyor, nasıl yaşıyor, nasıl geçiniyorlar? Kredi kartı borcu ödüyoruz. Ben eşime cebinden para vermesin diye yemek yapıp götürüyordum çalışırken. Fazla koyuyordum ki öbür işçilerde yesin. Yol, yemek ücreti yokken, asgari ücretle geçinmeye çalışıyorduk biz. Eşimin sonuna kadar arkasındayım inşallah kazanınca da böyle zaferlerle de kutlayacağız” diye konuştu.

DİRENİŞ 128. GÜNÜNDE!
128 gündür direnişte olan işçiler ve üyesi oldukları Sosyal-İş Sendikası Aydın Büyükşehir Belediyesi önünde basın açıklaması düzenledi.

Kent Meydanı’ndan belediye önüne kadar yürünen eyleme DİSK Genel Başkanı Arzu Çerkezoğlu, Sosyal-İş Sendikası Genel Başkanı Metin Ebetürk, DİSK Ege Bölge Temsilcisi Memiş Sarı ve İzmir’de Gıda-İş Sendikasına üye oldukları için işten çıkarılan ve direnişe geçen TARİŞ Zeytin ve Zeytinyağ fabrikasındaki işçiler ile Gıda-İş Sendikası Ege Bölge Başkanı Gürsel Köse de katıldı.

“Birleşe birleşe kazanacağız”, “Yaşasın örgütlü mücadelemiz”, “İşçilerin birliği sermayeyi yenecek”, “Sarı sendika istemiyoruz”, “Sendika haktır engellenemez” sloganlarının atıldığı eylemde açıklamayı Sosyal-İş Genel Başkanı Metin Ebetürk okudu.

İşçilerin daha iyi çalışma koşulları ve insanca yaşayacak bir ücret istedikleri için sendikaya üye olduklarını, bu yüzden işten çıkarıldıklarını belirten Ebetürk, “İşçiler tam 128 gündür işlerini geri almak için direniyorlar. Aydın’da yaşanan bu hak ihlali ‘Efeler işe iade edilsin’ kampanyamızla hem ülke hem de dünya ölçeğinde duyurduk. Aydın Büyükşehir Belediye Başkanı Özlem Çerçioğlu’ya defalarca çözüm çağrısı yaptık. Ancak ne yazık ki Çerçioğlu çözmek yerine yanlışta ısrar etti. Sendikamızın toplu iş sözleşmesi yetkisine itiraz eden, üyelerimizi sendikamızdan istifa etmeye ve başka bir sendikaya üye olmaya zorlayan Aydın İmar AŞ’de çalışan işçilerin iş kolunu değiştiren ve son olarak da işçileri başka bir şirkete geçiren Çerçioğlu, çözüm yerine sendikal örgütlülüğü sona erdirmek için her yolu denedi” dedi.

CHP’li Belediye Başkanı Çerçioğlu’nun anayasayı, sendikal hak ve özgürlükleri ve partisinin ilkelerini hiçe saydığını belirten Ebetürk, yerel seçimlerin yaklaştığını hatırlatarak, Çerçioğlu’nun bu konuda adım atması gerektiğini vurguladı. Ebetürk son olarak, “Konfederasyonumuz DİSK, bugüne kadar olduğu gibi bugünden sonra da haklı mücadelemize destek sunayı sürdürecektir. Bu haklı direniş er ya da geç başarıya ulaşacaktır” diye konuştu.

Daha sonra konuşan DİSK Genel Başkanı Arzu Çerkezoğlu da “Buradaki arkadaşlarımız sendikalı, örgütlü olmanın işten çıkarmanın bir gerekçesi haline geldiği ülkemizde Türkiye işçi sınıfının geleceğinin mücadelesini veriyorlar. Buradaki örgütlenmeye karşı baskılar derhal son bulmalı. Aydın Büyükşehir Belediyesi işçilerinin anayasal hakkı olan sendikalaşma hakkına saygı göstermelidir. 128 gündür direnişte olan 9 arkadaşımız derhal işbaşı yaptırılmalı, işyerindeki baskılara son verilmeli ve sendika ile toplu iş sözleşmesine başlanmalıdır” dedi.

İlgili haberler
Sendikalaşmak istediler, kayyum tarafından işten a...

Darbe girişiminin ardından devletin el koyduğu Orkide Yağ’da işten atılan işçiler kayyuma çağrı yapt...

Başka sendikaya üye olunca işten atıldı

Colin’s’te çalışan Havva Özdoğan önce sendikaya üye olduğu için sonra da sendika değiştirdiği için i...

FLORMAR İŞÇİSİ SELDA KUŞÇU: İşçiden yana olmayana...

AKP üyesi Flormar işçisi: Onlar işverene bu kadar destek çıkmasalardı patronlar işçiyi bu kadar ezem...