Avukat İlke Işık beraat etti
Avukat İlke Işık, Sakine Cansız’lar cinayetinin yıldönümünde katıldığı bir etkinlik nedeniyle yargılandığı davada beraat etti.

Yazarımız Avukat İlke Işık, EMEP Ankara İl Başkanı olduğu dönemde Sakine Cansız’lar cinayetinin yıldönümünde katıldığı bir etkinlik nedeniyle yargılandığı davada beraat etti.

HDK Ankara İl Meclisi çağrısıyla 2015 yılı Ocak ayında yapılan ve Paris’te öldürülen Sakine Cansız, Fidan Doğan, Leyla Şaylemez’in anmasına katıldığı gerekçesiyle Avukat İlke Işık hakkında örgüt propagandası suçundan açılan davanın ikinci duruşması görüldü. Duruşmaya hukuk örgütlerinden meslektaşlarının yanı sıra Emek Partisi Genel Başkan Yardımcısı Selma Gürkan ve İl Başkanı Şükran Doğan da katıldı. 

Ankara 27. Ağır Ceza Mahkemesinde görülen duruşmada, basın açıklamasına ilişkin görüntülerin bilirkişi raporunda suç unsuruna rastlanmadığı belirtildi. Mahkeme heyeti Avukat İlke Işık’ın beraatine karar verdi.

Duruşmanın ardından açıklama yapan Avukat İlke Işık, zaten hiç açılmaması gereken bir dava olduğunu söyledi. “Toplantı ve gösteri yürüyüş hakkından, barış için söz söylemekten bahsediyoruz. Yargılandığım dava sadece barışa işaret eden bir açıklamaydı. 6 yıl sonra bu şekilde dava açılması da tamamen kanunsuz. Ülkedeki tüm yersiz açılan dosyalarda, birçok hak ihlaline uğramış bu kararın verilmesi gerekiyor. Türkiye'deki herkes için adalet sağlayana kadar mücadeleye devam edeceğiz” dedi.

Fotoğraf: Evrensel

İlgili haberler
Bir topal yargı eleştirisi: Kırık Testi

Adaleti kurtarıcı olarak gelen bir müfettişten beklemek yerine yanı başımızdaki Eve'leri güçlendirer...

Tutuksuz yargılanan istismar sanığı bir de aynı ok...

Hatay’ın Reyhanlı ilçesinde okul müdür yardımcısı A.Ö’nün 13 yaşındaki öğrencisine cinsel istismarda...

‘Kayyuma hayır’ diyen kadınlar yargılanıyor!

‘Kayyuma hayır’ dedikleri için polis şiddetine uğrayan kadınlar yargılandıkları davanın ardından oku...