ASD Laminant işçisi: Hakkımızı helal etmedik, hakarete uğradık
Düzce’de ASD Laminant fabrikasında sendikalaştıkların için işten atılan kadın işçiler: ‘Hakkımızı helal etmediğimizi söylediğimizde hakarete uğradık.’

Düzce'de kurulu bulunan ASD Laminant fabrikasında Ağaç-İş Sendikasında örgütlendikleri için işten atılan 56 işçi, fabrika önünde eylem gerçekleştirdi.
Türk-İş'e bağlı Ağaç-İş'te örgütlenen işçiler, 1 Temmuz itibariyle işten atılmaya başladı. Grup grup işten atılan işçiler davullarla fabrika önünde buluştu. "Direne direne kazanacağız", "Sendika haktır engellenemez" ve "İş ekmek yoksa barış da yok" sloganları atan işçiler açtıkları pankarta "İlk 500'e girdiniz işçiye ne ettiniz, bayram geldi demeden kapıya indirdiniz" yazdı.

İŞTEN ATILMAYAN İŞÇİLER DE DESTEKLEDİ
Öte yandan işten atılan işçilerin yanına işten atılmayan işçi arkadaşları da gelerek destekte bulundu. İşten atılmayan bir kadın işçi "Ben bir kadın işçi olarak işten atılmadığım halde direnişe destek veriyorum. Siz çalışanlar, çocuklarınızın yüzüne nasıl bakacaksınız?" dedi.

Düğününden 1 hafta önce işten atılan Dilek Yirmibeşoğlu, 6 yıldır ASD Laminant fabrikasında çalışıyor. Yıllardır çalışmasına rağmen asgari ücret aldığını söyleyen Yirmibeşoğlu, "Zam istediğimizde zammı hak etmediğimizi söylediler. Hakkımızı helal etmediğimizi söylediğimizde ise 'terbiyesiz' denilerek hakarete uğruyorduk. Ne olursa olsun biz mücadelemizde haklı ve kararlıyız. Direne direne kazanacağız" dedi.



"İŞTEN ATIN AMA DOĞUMA KADAR SİGORTAYI KULLANALIM"
İkinci çocuklarını beklediklerini söyleyen Ferhat Şimşek, "Sağlık sigortamız elimizden alındı. 'İşten atın ama sağlık sigortamı doğuma kadar kullanmama izin verin' dememe rağmen buna izin vermediler, kapının önüne koydular. Hak kazanmamıza rağmen ikramiyelerimizi dahi yatırmadılar. Biz her şeye rağmen mücadelemizi sürdüreceğiz" diye konuştu.

Haber/ Fotoğraf: Mustafa Aday - Evrensel


İlgili haberler
Sendikalaşan işçiye ücretsiz izin dayatması

Manisa’da bulunan yoğunlukla kadın işçinin çalıştığı Uçantay fabrikasında, Gıda-İş’te sendikalaşan i...

DEBATEKS işçileri sendikalaşma mücadelelerini anla...

260 işçinin çalıştığı ve çoğunluğu kadın olan DEBATEKS’te sendikalaştıkları için işten atılan kadın...

SENDİKALAŞTIĞI İÇİN İŞTEN ATILDI: Birlik olmazsak...

İzmir Çiğli Bölge Eğitim Hastanesi yemekhane bölümünde çalışan Şehriban Yeler, DİSK/Gıda-İş Sendikas...