Antalyalı kadınlar 8 Mart’ı kutladı
Antalya Ekmek ve Gül Grubunun çağrısıyla kadınlar bir araya gelerek 8 Mart’ı kutladı.

8 Mart Dünya Emekçi Kadınlar Günü etkinlikleri dolayısıyla Antalya Ekmek ve Gül Grubu, Aydın Kanza Kültür merkezinde etkinlik düzenledi. Açılış konuşmasını yapan Aynur Seyrek, KHK ile kapatılan Hayat Televizyonunda yayınlanan kadın programı Ekmek ve Gül’ü hatırlatarak “Biz Kadınlar Hayat TV’nin kadınlara dönük yapmış olduğu yayınların eksikliğini yaşıyoruz” diye konuştu. Etkinliğe katılan HDP İl Eş Başkanı Songül Şarklı, Antalya Kadın Dayanışmasından Nigar Yılmaz, Edebiyatçı Zekiye Yüksel ve yazar Kamile Yılmaz da konuşma yaptı.

10 Ekim Ankara Katliamı’nda yaşamını yitiren Korkmaz Tedik’in annesi Zöhre Tedik de etkinlikte yapığı konuşmada ülkemizde ve Orta Doğu’da yaşanan çatışmaların son bulmasını istedi.

Etkinlikte Ezgi Polen Çelik kendi yazdığı şiiri okurken, kardeşi Mühür Çelik de Sennur Sezer’den şiir okudu. Konuşmaların ardından sahne alan Ozan Sarıcakız ve Naciye Çokbilir de türküler seslendirerek etkinliğe renk kattılar. Görme engelli Gülkız Türk’ün şiir okumasının ardından Antalya Ekmek ve Gül tiyatro ekibi ‘haberler’ isimli skeçler canlandırdı. Malimüşavir Kadın Komisyonu Başkanı Melahat Coşgun’da bir konuşma yaptı.


KADINLAR ÇOCUK İSTİSMARINI KONUŞTU 
Öte yandan Antalya Kültür Merkezinde de Antalya Kadın Dayanışma ve Türk Psikologlar Derneği Antalya Şubesi “Çocuk İstismarı ve Çocuk Yaşta Evlendirilme” konulu bir konferans düzenledi.
Konferansta konuşmacı olarak Türk Psikologlar Derneği, Kadın ve Toplumsal Cinsiyet Çalışmaları birim sorumlusu ve İstanbul Üniversitesi Adli Tıp Anabilim Dalı Klinik Psikoloji Profesörü Ayşen Ufuk Sezgin katıldı. Sezgin, son yıllarda iyice artan çocuk istismarı ve normalleştirilip meşrulaştırılmaya çalışılan çocuk yaşta evliliklerin ruhsal sonuçlarının neler olduğunu ve nasıl mücadele edilmesi gerektiğini anlattı.
İlgili haberler
Savaşa, sömürüye, şiddete karşı YAŞASIN 8 MART!

8 Mart içi boş laflarla ‘vitrin’ yapılacak bir ‘Kadınlar Günü’ değildir. 8 Mart hem evde hem işyerin...

Antalya’da 8 Mart eylemine ‘güvenlik’ gerekçesiyle...

Antalya'da 8 Mart Dünya Emekçi Kadınlar Günü dolayısıyla yapılmak istenen basın açıklaması Valilik t...

GÜNÜN ÇAĞRISI: Antalyalı kadınlardan

10 Mart Cumartesi günü Aydın Kanza Parkı Kültür Salonu'nda müzikli, tiyatrolu, şiirli, ikramlı 8 Mar...