Antalya'da tedavi gördüğü için 3 ay kirasını ödeyemeyen tekstil işçisi sokakta kaldı
Antalya'da evin kirasını, tedavi gördüğü için 3 ay ödeyemeyen tekstil işçisi Sibel Baykara, evden çıkarıldı. Baykara, 15-20 bin TL'den aşağı ev bulamadığı için sokakta kaldığını söyledi.

Muratpaşa ilçesi Etiler Mahallesi'nde oturan tekstil işçisi Sibel Baykara, geçen yıl şubat ayında Aksoy Apartmanı'nın 2'nci katına taşındı. İki çocuğuyla birlikte yaşayan Baykara, oturduğu ev için mülk sahibine 7 bin 500 lira kira ödedi. Bir yılı dolan Baykara'nın kirası, 8 bin 750 lira oldu. 3 ay önce rahatsızlanan ve tedavi sürecinde çalışamayan Baykara, bu süreçte kirasını ödeyemedi. Kiracısını telefonla arayan Mahmut A., evi en hızlı şekilde tahliye etmesini söyledi.

DHA'dan Alparslan Çınar2ın haberine göre, ev sahibi, mahkemeye başvurarak evin tahliye sürecini başlattı. 12 gün önce eve gelen icra memurları, eşyaları dışarı çıkartıp evi tamamen boşalttı. 2 çocuğuyla sokakta kalan Sibel Baykara, eşyalarını daha önce oturduğu apartmanın bahçesine istifleyip, geceleri kanepede uyuyor. Çocuklarını babalarına gönderen Sibel Baykara'ya komşuları destek oluyor.

"SOKAKTA YAŞIYORUM ARTIK"

Tuvalet ihtiyacı için yakındaki caminin tuvaletini kullandığını, komşularının gece başına bir şey gelmemesi için yanında beklediğini anlatan Baykara, "Sokakta yaşıyorum artık. Komşularım sağ olsun bir an yalnız bırakmıyor, yemek veriyorlar. Mahallenin camisinin tuvaletini kullanıyorum. Ev sahibime 'Çıkarma beni kira artışına gideceksen de karşılarım' demiştim ama yakınının geleceğini söyledi ve bir anda çıkarttı" dedi.

EMLAKÇI 15 BİN LİRADAN İLAN AÇTI

Diğer yandan boşalan evin kısa süre sonra emlakçı aracılığıyla aylık 15 bin liraya kiraya verildiğini öğrenen Baykara, "Memur kefil istiyorlar. Nereyi arasam memur kefil deniliyor. Öyle bir tanıdığım da yok. 15-20 binden aşağı ev de yok. Asgari ücrete çalışıp, çocuklarıma bakıyordum. Sokakta kaldım" diye konuştu.

Fotoğraf:DHA

İlgili haberler
‘Fabrika büyüyor biz ücretimizle kirayı ödeyemiyor...

Yorgunluktan, uykusuzluktan, üç vardiya sisteminden çocuklarımızdan, eşlerimizden, sosyal hayatımızd...

Ev sahibi yüzde 566 kira artışını kabul etmeyen ki...

Antalya'da engelli oğlu ile birlikte yaşayan Gülsen Bulut, kira artışında anlaşamadığı için tahliyes...

Genç kadınlar taleplerine kendi gazetelerinde yer...

Görükle Kültür Sanat Platformundan kadınlar, kendi gazetelerini yaptılar, kendi sorunlarına yer verd...